Χανιά: Η Τροχαία είχε σταματήσει τον μεθυσμένο οδηγό λίγη ώρα πριν το δυστύχημα με νεκρό τον 22χρονο

Ημερομηνία:

Σοκ και οργή προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος με θύμα έναν 22χρονο στα Χανιά.

Όπως προκύπτει ο 45χρονος οδηγός της Πόρσε, πριν συμβεί το δυστύχημα, ακινητοποιήθηκε από την Τροχαία η οποία διαπίστωσε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Του επιβλήθηκε πρόστιμο και τον άφησαν
Του επιβλήθηκε πρόστιμο, ακινητοποιήθηκε το όχημα και σχηματιστηκε δικογραφία. Στη συνέχεια η Τροχαία έδωσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου στον συνεπιβάτη του οχήματος ο οποίος είχε βρεθεί καθαρός από αλκοόλ.

Ο 45χρονος όμως μετά από ώρες, σύμφωνα με την αστυνομία, ξαναπήρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου του με τραγικό αποτέλεσμα να προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα και να χαθεί μια νέα ζωή.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία ενώ την ίδια στιγμή έχει διαταχθεί Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση ευθυνών σε βάρος των αστυνομικών.

Η ανακοίνωση
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομική Διεύθυνσης Κρήτης:

«Σχετικά με θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα στα Χανιά Κρήτης τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, 11 Ιανουαρίου 2025, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ανακοινώνεται ότι:

Βραδινές ώρες της Παρασκευής, 10 Ιανουαρίου 2025, οδηγός κατελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χανίων, να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, πράξη για την οποία σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του και ακινητοποιήθηκε το όχημα, ενώ του βεβαιώθηκε και το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο.

Ακολούθησε έλεγχος αλκοόλ με αρνητικό αποτέλεσμα σε έτερο επιβάτη του οχήματος και του παραδόθηκαν τα κλειδιά με έκθεση απόδοσης.

Ο παραβάτης μετά από ώρες κατάφερε και ανέκτησε τα κλειδιά του οχήματος και ενεπλάκη αργότερα στο θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.

Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης καθώς του είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο για τροχονομική παράβαση (οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ) από το Τ.Τ. ΒΟΑΚ.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας Χανίων και σχηματίστηκε δικογραφία.

Παράλληλα, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, κατόπιν επικοινωνίας με τον Εισαγγελέα της, διαβίβασε στην Εισαγγελία Χανίων, ενημερωτικό της ΓΕΠΑΔ Κρήτης, του οποίου έγινε αποδέκτης, για την περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των αστυνομικών.

Τέλος, από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης έχει διαταχθεί Διοικητική Εξέταση για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Απόφαση ΦΣ Εστιών ΠΚ:Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συνδικαλιστική...

Απόφαση Φοιτητικών Συλλόγων ΜΗΧΟΠ – ΧΗΜΗΠΕΡ - Εστιών Πολυτεχνείου...

Αλλαγή Κυκλοφορίας στον κόμβο Βαμβακόπουλου την Κυριακή...

Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκου Καλογερή...

Απόφαση ΦΣ Εστιών ΠΚ:Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συνδικαλιστική...

Απόφαση Φοιτητικών Συλλόγων ΜΗΧΟΠ – ΧΗΜΗΠΕΡ - Εστιών Πολυτεχνείου...

Αλλαγή Κυκλοφορίας στον κόμβο Βαμβακόπουλου την Κυριακή...

Από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκου Καλογερή...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τουρισμός: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα στις διεθνείς αφίξεις

Ο ελληνικός τουρισμός καταγράφει μία από τις καλύτερες επιδόσεις...

Θρίλερ σε πτήση από Θεσσαλονίκη: Επιβάτης παρασύρθηκε προς σπασμένο παράθυρο εν πτήσει! (video)

Με ασφάλεια επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αεροσκάφος που είχε...

Εμβόλιο HPV: «Μηδένισε» τους θανάτους από καρκίνο στις ηλικίες 20-24, σύμφωνα με νέα μελέτη

«Ο εμβολιασμός κατά του HPV είναι εμβολιασμός κατά του...

Ελληνικό Κτηματολόγιο: Ολοκληρώθηκε το 99% της κτηματογράφησης – Περνά στην ψηφιακή εποχή

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή ημερίδα του Ελληνικού Κτηματολογίου...