Χανιά:Βιωματικά Εργαστήρια από τη ΔΕΔΙΣΑ – Λάβε μέρος κι εσύ!

Ημερομηνία:

Η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)] , στο πλαίσιο του Επικοινωνιακού Προγράμματος “Συμμετέχω!” στην «ΠΡΟΛΗΨΗ αλλά και ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ», διοργανώνει Βιωματικά Εργαστήρια για την προώθηση της πρόληψης δημιουργίας αστικών στερεών αποβλήτων και της επαναχρησιμοποίησης προϊόντων, με αφορμή και τη φετινή θεματική ενότητα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων (EWWR) 2023 : «Σκέψου Αειφορία – Μείωσε Συσκευασία», με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων.
Στόχος της Δράσης είναι η ευαισθητοποίηση σε θέματα αειφορικών πρακτικών για τη βιώσιμη ανάπτυξη, που στον τομέα των στερεών αποβλήτων, είναι η αποφυγή και η μείωση της παραγωγής απορριμμάτων, καθώς και η αλλαγή κοινωνικών συμπεριφορών και νοοτροπιών (π.χ. πρόληψη αποβλήτων τροφίμων, ανταλλαγή προϊόντων, μεταποίηση/επισκευή προϊόντων, αγορά προϊόντων χύδην, χρήση επαναχρησιμοποιήσιμης τσάντας μεταφοράς προϊόντων, κ.ά.) μέσω βιωματικής εμπλοκής των συμμετεχόντων σε θέματα πρόληψης παραγωγής αποβλήτων και επαναχρησιμοποίησης των «άχρηστων» υλικών.
Το κοινό-«στόχος» της δράσης είναι νοικοκυριά, μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και απασχολούμενοι σε γραφεία, ενώ τα απόβλητα-«στόχος» είναι: η πλαστική σακούλα μεταφοράς, το χαρτί/χαρτόνι, συσκευασίες, ενδύματα και υπολείμματα τροφών.
Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιηθούν δέκα (10) Βιωματικά Εργαστήρια:
1. Ε’ ΚΑΠΗ 22/11, ΤΕΤΑΡΤΗ 10:30 – 13:00
2. Α’ & Δ’ ΚΑΠΗ 23/11, ΠΕΜΠΤΗ 10:30 – 13:00
3. Β’ ΚΑΠΗ 30/11, ΠΕΜΠΤΗ 10:30 – 13:00
4. ΣΤ’ ΚΑΠΗ 27/11, ΔΕΥΤΕΡΑ 10:30 – 13:00
5. Α’ & Δ’ ΚΑΠΗ 29/11, ΤΕΤΑΡΤΗ 10:30 – 13:00
6. ΤΕΕ – ΤΔΚ 22/11, ΤΕΤΑΡΤΗ 17:30 – 20:00
7. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ 27/11, ΔΕΥΤΕΡΑ 16:30 – 19:00
8. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ 1/12, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16:30 – 19:00

Και σε συνεργασία με την Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου Χανίων:
9. ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ/Δημοτικός Κήπος Χανίων 25/11 ΣΑΒΒΑΤΟ 10:30 – 13:00
10. ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ/Δημοτικός Κήπος Χανίων 2/12, ΣΑΒΒΑΤΟ 10:30 – 13:00
Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους έως 2 ημέρες πριν από την ημερομηνία του εργαστηρίου που θέλουν να συμμετάσχουν και να λάβουν σχετικές πληροφορίες, στο τηλέφωνο 2821091888 (εσωτ. 713 & 717), καθημερινές από 08:30 έως 14:30 (εκτός Σάββατο-Κυριακή) ή αποστέλλοντας e-mail στο info@simmetexo.gr.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τα Βιωματικά Εργαστήρια θα βρείτε και στο www.simmetexo.gr.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό συμμετοχής, τσάντα μεταφοράς πολλαπλών χρήσεων, μαγνητάκι, έντυπο πληροφοριακό υλικό σε θέματα πρόληψης παραγωγής αποβλήτων και ορθού διαχωρισμού ανακυκλώσιμων, καθώς και USB sticks που θα περιέχουν θεματικές παρουσιάσεις – μία για τρισδιάστατες κατασκευές – παιχνίδια, συσκευασίες, κ.λπ. από «άχρηστα» ή/και ανακυκλώσιμα υλικά και μία ειδικά για πρόληψη και επαναχρησιμοποίηση ενδυμάτων και υπολειμμάτων τροφών.
Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του υποέργου 1 της Πράξης «Συμμετέχω!»: Επικοινωνιακό Πρόγραμμα “Συμμετέχω!” στην «ΠΡΟΛΗΨΗ αλλά και ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ», που υλοποιεί η ΔΕΔΙΣΑ και επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει πολίτες και επαγγελματίες, αλλά και επισκέπτες στον Δήμο Χανίων, στη μείωση (πρόληψη) παραγωγής απορριμμάτων, στην επαναχρησιμοποίηση και στην αποτελεσματικότερη διαλογή στην πηγή των αστικών απορριμμάτων.
Η Πράξη «Συμμετέχω!» έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η συγκλονιστική αναζήτηση του Μπάμπη για την...

Η συγκλονιστική αναζήτηση του Μπάμπη για την ταυτότητά του:...

Αυτοψία Διευθύνοντος Συμβούλου και τεχνικού Κλιμακίου...

Προγραμματισμένη επιτόπια αυτοψία στο εργοτάξιο του έργου που αφορά...

Η συγκλονιστική αναζήτηση του Μπάμπη για την...

Η συγκλονιστική αναζήτηση του Μπάμπη για την ταυτότητά του:...

Αυτοψία Διευθύνοντος Συμβούλου και τεχνικού Κλιμακίου...

Προγραμματισμένη επιτόπια αυτοψία στο εργοτάξιο του έργου που αφορά...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γενική Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

11 Φεβρουαρίου 2026 Το πρωί της Τετάρτης, 11ης Φεβρουαρίου 2026,...

Προγραμματισμός 10ετίας για τη διαχείριση των χώρων αστικού πρασίνου του Ηρακλείου

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο το Στρατηγικό Σχέδιο...

Ρέθυμνο:Δημοπρατείται η μελέτη του δρόμου Πάνορμο – Γαράζο», προϋπολογισμού 2.245.252,77 €.

Η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης κατά τη χτεσινή...