Χανιά: Βρέθηκε λύση για τους 68 μετανάστες – Μεταφέρονται στην Αθήνα

Σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταφέρονται τελικά οι 68 μετανάστες που, από την περασμένη Κυριακή, φιλοξενούνταν στο ενοριακό κέντρο Αγίας Σοφίας στην Κουντούρα Χανίων, μετά την επιχείρηση διάσωσης τους στη νότια Κρήτη

Σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταφέρονται τελικά οι 68 μετανάστες που, από την περασμένη Κυριακή, φιλοξενούνταν στο ενοριακό κέντρο Αγίας Σοφίας στην Κουντούρα Χανίων, μετά την επιχείρηση διάσωσης τους στη νότια Κρήτη.

Το απόγευμα του Σαββάτου 27 Νοεμβρίου, επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και συνοδεία αστυνομίας μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σούδας για να ταξιδέψουν στην Αθήνα.

Εκεί αναμένεται να γίνει η διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων τους, με τους ίδιους να ζητούν να καταθέσουν αίτηση χορήγησης ασύλου.

Υπενθυμίζεται πως τη φιλοξενία τους είχαν αναλάβει επί έξι ημέρες ο δήμος Καντάνου Σελίνου, η ιερά μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου, κάτοικοι και σύλλογοι της περιοχής.

Ο δήμαρχος της περιοχής μάλιστα, Αντώνης Περράκης, είχε κάνει έκκληση για το θέμα προς το υπουργείο καθώς όπως σημείωνε «ο δήμος δε μπορεί να ανταπεξέλθει. Κάποια στιγμή θα δηλώσει αδυναμία».

Ταυτόχρονα, η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Σελίνου από την πλευρά της, με ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εξηγούσε πως και οι εθελοντές έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους. «Μετά από τέσσερις ημέρες συνεχών υπηρεσιών πολλών ωρών στον χώρο που φιλοξενούνται από την περασμένη Κυριακή οι πρόσφυγες, δηλώνουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και Σύλλογοι, έχουμε φτάσει και έχουμε ξεπεράσει τα όρια μας. Ούτε ο χώρος είναι κατάλληλος για μακροχρόνια φιλοξενία και ούτε η ψυχολογική κατάσταση των φιλοξενούμενων επιτρέπουν παραπάνω παραμονή» τονίζονταν στην ανακοίνωση.https://www.neakriti.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.