Χανιά: Ξεκινά η δίκη για το γηροκομείο – κολαστήριο

Χανιά: Ξεκινά η δίκη για το γηροκομείο – κολαστήριο

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων θα καθίσουν στις 2 Σεπτεμβρίου 24 συνολικά άτομα, ανάμεσά τους και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, για την υπόθεση του οίκου ευγηρίας που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη δίκη για την συγκεκριμένη υπόθεση, στην οποία παραπέμφθηκαν, τόσο ο πρώην, όσο και ο νυν Αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής, τον περασμένο Ιούνιο, για παράβαση καθήκοντος και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση.

Ωστόσο, – όπως αναφέρει το parakritika.gr – από τα 24 ονόματα απουσιάζει αυτό του κ. Καλογερή, ενώ ανάμεσά τους είναι οι ιδιοκτήτριες της δομής και ο γιατρός, καθώς και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας. Το όνομα του κ. Καλογερή δεν υπάρχει στη λίστα, καθώς προσέφυγε κατά της ελευθερίας κλήσης του στο ακροατήριο και η προσφυγή του έγινε δεκτή με απαλλακτικό βούλευμα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 24 είναι:

Παράβαση καθήκοντος

Πλαστογραφία

Χρήση πλαστού

Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού

Ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού

Δικαστική χρήση ψευδούς πιστοποιητικού

Υπενθυμίζεται ότι το γηροκομείο στα Χανιά συνεχίζει να λειτουργεί με περίπου 30 τρόφιμους, ενώ άλλαξε τον διακριτικό του τίτλο από «Αγία Σκέπη» σε «Ευ Ζην Care».ekriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.