Χανιά: Ξεκίνησε η δημιουργία πεζοδρομίων στην οδό Αποκορώνου

Ημερομηνία:

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης αλλά και δημιουργίας νέων πεζοδρομίων επί της οδού Αποκορώνου, στο κέντρο των Χανίων. Ένα έργο που θα βελτιώσει την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των πολιτών, σε μια από τις πλέον πολυσύχναστες οδούς της πόλης.

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας πραγματοποίησε την Τρίτη (22/1) αυτοψία στις εργασίες πεζοδρόμησης στην οδό Αποκορώνου και τόνισε:

“Αποκαθιστούμε την προσβασιμότητα των πολιτών. Νέα πεζοδρόμια εκτός από την οδό Αποκορώνου θα γίνουν στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι και την Χαρ. Τρικούπη, στην οδό Χατζηδάκη στην περιοχή Δικαστηρίων, στην οδό Κριτοβουλίδου, αλλά και στην οδό Σφακίων. Φροντίζουμε την ασφάλεια και την προσβασιμότητα των πολιτών και των ΑΜΕΑ, βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους”.

Τα έργα δημιουργίας νέων πεζοδρομίων της οδού Αποκορώνου πραγματοποιούνται από το ύψος της πλατείας Κολοκοτρώνη μέχρι την οδό Νικολάου Σκουλά. Τα έργα περιλαμβάνουν διαπλατύνσεις σε σημεία του δρόμου που δεν υπήρχε καθόλου πεζοδρόμιο. Σε αυτά θα τοποθετηθούν καινούρια κράσπεδα και πλάκες, όπως και στα κομμάτια που υπήρχαν ήδη πεζοδρόμια και θα ανακατασκευαστούν.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας πραγματοποίησε αυτοψία στον Μουζουρά Ακρωτηρίου όπου εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν ξεκινήσει και εκεί εργασίες ανάπλασης. Το έργο αφορά στην ανάπλαση δρόμων του Μουζουρά, που συνδέουν την εκκλησία του οικισμού (Άγιος Παντελεήμονας), με την πλατεία Λούτρας, τμήματα που παρουσιάζουν εξαιρετικό αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Στο υπό διαμόρφωση τμήμα βρίσκεται και το αγροτικό ιατρείο της περιοχής, ενώ στο πλαίσιο της ανάπλασης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων πλακοστρώσεις, ξύλινες κατασκευές, διαμόρφωση χώρων πρασίνου, τοποθέτηση φωτιστικών.

Ο Δήμαρχος Χανίων που βρέθηκε στον Μουζουρά μαζί με τους Αντιδημάρχους Κυριάκο Καζάκο και Ελευθερία Αλιφιεράκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Κουτράκη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, δήλωσε:

“Με την ανάπλαση που πραγματοποιείται στην κοινότητα του Μουζουρά Ακρωτηρίου θα αναδειχτούν τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του, αφού, μην ξεχνάμε, ότι πρόκειται για ένα μέρος με πλούσια ιστορία. Στόχος μας είναι και να βελτιώσουμε τη ζωή των κατοίκων αλλά και την αισθητική των περιοχών που παρεμβαίνουμε”.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τραγωδία στον ΒΟΑΚ: Μία γυναίκα νεκρή και...

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η γυναίκα, φέρεται να μπήκε...

Εργασίες Συντήρησης στο Ταχυδιυλιστήριο Δραμίων την Παρασκευή

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. ενημερώνει τους πολίτες ότι,...

Τραγωδία στον ΒΟΑΚ: Μία γυναίκα νεκρή και...

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η γυναίκα, φέρεται να μπήκε...

Εργασίες Συντήρησης στο Ταχυδιυλιστήριο Δραμίων την Παρασκευή

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. ενημερώνει τους πολίτες ότι,...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έκανε πίσω το υπουργείο για το καθηκοντολόγιο των Μαιών – Ικανοποίηση στον κλάδο

“Υπήρξε καθολική και συντονισμένη αντίδραση από τον κλάδο μας,...

Ηράκλειο: Μάγεψε το κοινό η Τασούλα Μ. Μαρκομιχελάκη στις «Μικρές Ιστορίες της Πόλης»

Ηράκλειο: Μάγεψε το κοινό η Τασούλα Μ. Μαρκομιχελάκη στις...

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Αύξηση 320% στις αφίξεις εξωτερικού τον Ιανουάριο

Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία. Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει η επιβατική...

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική διερεύνηση για τους 15 νεκρούς μετανάστες στη Χίο

Ομάδα τεσσάρων ιατροδικαστών και τριών νεκροτόμων βρίσκεται από χθες...