Χανιά:Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας τουριστικής υπηρεσίας από τον Δήμο Χανίων στο κέντρο της πόλης

Ημερομηνία:

Στην παρουσίαση της νέας υπηρεσίας, που παρέχει ο Δήμος Χανίων για τους επισκέπτες της πόλης, προχώρησαν σήμερα ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, συνεργάτες και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Χανίων.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιδέα, που εξυπηρετεί όσους επισκέπτες θέλουν να εναποθέτουν προσωρινά τις αποσκευές τους στο κέντρο της πόλης, η οποία παρέχεται δωρεάν.

Ένας οικίσκος με την ευδιάκριτη μορφή «βαλίτσας», τον οποίο ο επισκέπτης μπορεί να εντοπίσει στην Πλατεία 1866 (Νέα Καταστήματα), όπου με την καθοδήγηση και τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού του Δήμου Χανίων, έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει τις αποσκευές του με ασφάλεια, αλλά και να αντλήσει πληροφορίες για την πόλη.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης σε δηλώσεις του, στα τοπικά Μ.Μ.Ε. επεσήμανε πως «πρόκειται για έναν νέο τρόπο αποθήκευσης αποσκευών, ο οποίος είναι ιδιαίτερα εύχρηστος και επιτρέπει στους επισκέπτες του Δήμου Χανίων να διαχειριστούν καλύτερα τις διακοπές τους. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, καθώς πρόκειται για μια πρώτη πρωτοβουλία σε εθνικό επίπεδο, που αφορά έναν από τους πλέον τουριστικούς Δήμους και ήδη από τις πρώτες μέρες της πιλοτικής λειτουργίας της βαλίτσας, η ανταπόκριση, που έχουμε από τους επισκέπτες είναι ιδιαίτερα θετική».

Τέλος, ο κ. Σημανδηράκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, κ. Ψαρουδάκη, για την πρωτοβουλία, την Τμήμα Τουρισμού, τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, αλλά και τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Χανίων για την υλοποίηση.

Με τη σειρά του, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νεκτάριος Ψαρουδάκης, αφού περιέγραψε τη διαδικασία για την απόθεση αποσκευών, υπογράμμισε: «Στο πιο κομβικό σημείο της πόλης, λίγο πριν την είσοδο του επισκέπτη στην Παλιά Πόλη, οι επισκέπτες θα μπορούν να αφήσουν τις βαλίτσες τους και να περιηγηθούν στην πόλη. Θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους ή τη βόλτα τους ελεύθερα, χωρίς να ταλαιπωρούνται και να κουβαλάνε τις αποσκευές τους και παράλληλα θα μπορούν να πάρουν ό,τι πληροφορίες χρειάζονται από το στελεχωμένο, από την Υπηρεσία Τουρισμού, σημείο».
Τέλος, υπογραμμίζεται πως η υπηρεσία πρόκειται να επεκταθεί σε μελλοντικό χρόνο και σε άλλα κομβικά σημεία του Δήμου Χανίων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά: Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του –...

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά από ανησυχία της οικογένειας...

Χανιά:Παρατείνεται η λειτουργία της έκθεσης στο Πνευματικό...

«Αμέρωτος Νόστος», του Δρ. Σταύρου Παναγιωτάκη Παρατείνεται η λειτουργία της...

Χανιά: Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του –...

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά από ανησυχία της οικογένειας...

Χανιά:Παρατείνεται η λειτουργία της έκθεσης στο Πνευματικό...

«Αμέρωτος Νόστος», του Δρ. Σταύρου Παναγιωτάκη Παρατείνεται η λειτουργία της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ελληνικός τουρισμός: Σε τροχιά αλλεπάλληλων ρεκόρ – Πάνω από 37 εκατομμύρια οι αφίξεις το 2025

Ο τουρισμός στην Ελλάδα δέχεται ένα άνευ προηγουμένου «κύμα»...

Χανιά: Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του – Χωρίς τις αισθήσεις του ο οδηγός

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά από ανησυχία της οικογένειας...

Ηράκλειο:Σύλληψη ατόμου για κλοπές χρημάτων,προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα

Συνελήφθη αλλοδαπός κατηγορούμενος για κλοπές στο Ηράκλειο Διέπραξε -3-...

«Χριστούγεννα στην Πόλη 2025»: Οι εκδηλώσεις την Κυριακή 28 και την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου

Με πλούσιες εκδηλώσεις συνεχίζεται το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου...