Χανιά:Υπέγραψε την έναρξη της μελέτης ανάπλασης της Ανατολικής Τάφρου και των ενετικών οχυρώσεων της Παλιάς Πόλης, ο Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης

Ημερομηνία:

Τη σύμβαση για τη μελέτη ανάπλασης της Ανατολικής Τάφρου και των Ενετικών οχυρώσεων της παλιάς πόλης Χανίων, υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, παρουσία της Γενικής Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, Ελένης Δουνδουλάκη.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν επίσης η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Παλιάς Πόλης και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μανώλης Κοτσιφάκης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων κατά τις δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης: «Ένα ακόμα πολύ σημαντικό έργο προστίθεται σήμερα στην αλυσίδα των παρεμβάσεων στο παραλιακό μέτωπο. Υπογράφουμε την έναρξη των μελετών για την ανάπλαση της Ανατολικής Τάφρου, ένα έργο το οποίο εκκρεμεί εδώ και δεκαετίες και θα έρθει να συνδέσει τις μεγάλες αναπλάσεις που θα γίνουν στο Κουμ Καπί, το ανατολικό Ανάχωμα, στην Πύλη της άμμου, τα Ενετικά Νεώρια, το πλακόστρωτο στο Ενετικό Λιμάνι και στα σκιάδια. Όλα αυτά μαζί δείχνουν ότι υπάρχει μια συνολική παρέμβαση και μια συνολική λύση στα προβλήματα και στα θέματα που υπάρχουν στην περιοχή, χάρη στην εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων αλλά και την Περιφέρεια Κρήτης».

Η Γενική Γραμματέας με τη σειρά της υπογράμμισε πως: «η σύμβαση που υπογράφεται σήμερα είναι ένα προϊόν της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης», ενώ τόνισε πως «η συνεργασία που υπάρχει με τον Δήμο Χανίων είναι εξαιρετική και θεωρώ ότι η σημερινή μέρα αποτελεί ένα ακόμα βήμα στη συνέχισή της».

Τέλος, όπως σημείωσε η κα Παπαδοπούλου: «Η Ανατολική Τάφρος είναι ένας εμβληματικός χώρος, 10.000 τετραγωνικά μέτρα, που θα αποδοθούν στο κοινό ως χώρος αναψυχής και ανάπτυξης και θα αποτελέσουν ένα εξαιρετικό σύνολο, με τη μελέτη του Δήμου Χανίων για το Ανατολικό Ανάχωμα, που έχει ήδη εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο».
Όπως προβλέπει η σύμβαση, η μελέτη αφορά στην αποκατάσταση και ανάπλαση της αρχιτεκτονικής, πολιτιστικής & φυσικής κληρονομιάς κατά μήκος του πράσινου δικτύου διαδρομών πολιτισμού-τουρισμού, ενώ ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται στα 178.820 ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους μέσω του Π.Δ.Ε..

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Σούδα σε ρόλο-κλειδί: Τέσσερα Osprey προσγειώθηκαν...

Τέσσερα CV-22B Ospreys της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αναχώρησαν...

Εκδήλωση για την καινοτομία στο Επιμελητήριο Χανίων

Το Επιμελητήριο Χανίων σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Innovation Crete...

Η Σούδα σε ρόλο-κλειδί: Τέσσερα Osprey προσγειώθηκαν...

Τέσσερα CV-22B Ospreys της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αναχώρησαν...

Εκδήλωση για την καινοτομία στο Επιμελητήριο Χανίων

Το Επιμελητήριο Χανίων σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Innovation Crete...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΣΕΕ: «Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία το μηδένισμα του κοντέρ στο εμπόριο – Οι αριθμοί πλέον «φωνάζουν»

Δεύτερο συνεχόμενο έτος συρρίκνωσης του ισχυρότερου κλάδου και μεγαλύτερου...

Εορτολόγιο 25 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Κρήτη:Φοιτητής που αντέγραψε με ΑΙ κόπηκε και η μητέρα του πήγε να ζητήσει «τα ρέστα» από τον καθηγητή

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπως αποκάλυψε...

Πανελλαδική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου: Ποιοι συμμετέχουν

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου, καλώντας...