Χανιά:Υπογραφή Σύμβασης του έργου για «Παρεμβάσεις στο κατακόρυφο βράχο, στη Δ.Κ. Πλατανιά», στο Δήμο Πλατανιά.

Υπογράφτηκε τις προηγούμενες ημέρες η σύμβαση, από το Δήμαρχο Πλατανιά κο Μαλανδράκη Ιωάννη και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, για την εκτέλεση του έργου «Παρεμβάσεις στο κατακόρυφο βράχο, στη Δ.Κ. Πλατανιά», προϋπολογισμού 863.000,00€ συν Φ.Π.Α..

Η σύμβαση αφορά στην προστασία οικιών, ξενοδοχειακών μονάδων, στη διέλευση πεζών και οχημάτων, στην παράπλευρη δημοτική οδό από πιθανές καταπτώσεις, σε ένα απότομης κλίσης φυσικό βραχώδες πρανές στον οικισμό του Πάνω Πλατανιά, στη Δ.Ε. Πλατανιά της Π.Ε. Χανίων.
Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες που αφορούν:
α) στην επένδυση του υψηλότερου και πλέον απότομου τμήματος του πρανούς , με γαλβανισμένα συρματοπλέγματα και στην ενίσχυση της ευστάθειας του με την κατασκευή ηλώσεων βράχου
β) στην τοποθέτηση σε κατάλληλες θέσεις δύο (2) σειρών φραχτών ανάσχεσης των βραχοπτώσεων.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Πλατανιά κος Ιωάννης Μαλανδράκης : «…με το έργο αυτό παρεμβαίνουμε σε ένα πρόβλημα που “υποβόσκει” επί σειρά δεκαετιών. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να κάνουμε το έργο μετά από εξιδεικευμένες μελέτες που εκπονήσαμε, ενώ η υλοποίησή του ξεκινάει άμεσα με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας η οποία επικουρείται και από εξωτερικό συνεργάτη …».
Το έργο χρηματοδοτείται από το «ΤΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2021-2025» και είναι εγγεγραμμένο στο Τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό του 2024 του Δήμου Πλατανιά
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται (10) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.