Χανιά: Ζητούν παρέμβαση Αστυνομίας για τις κόντρες στον παράλληλο της εθνικής

«Φοβάμαι να βγουν τα παιδιά μου έξω»

Χανιά: Ζητούν παρέμβαση Αστυνομίας για τις κόντρες στον παράλληλο της εθνικής

Δύο θανατηφόρα στον παράλληλο της εθνικής οδού στα Χανιά, από Βαμβακόπουλο ως Μουρνιές ήταν αρκετά για να συνταράξουν την τοπική κοινωνία. Το πρώτο είχε σημειωθεί την άνοιξη του 2017 όπου έχασαν τη ζωή τους ένας 17χρονος και ένας 19χρονος μετά από σύγκρουση μηχανών. Το δεύτερο, το καλοκαίρι του 2021 με θύμα έναν 18χρονο (δείτε ΕΔΩ).

Και τονίζονται οι παραπάνω περιοχές όπου έγιναν τα τροχαία, διότι είναι σημεία συνάντησης για νεαρούς που «κανονίζουν» κόντρες με μηχανάκια και αυτοκίνητα. Μπορεί επισήμως να μην έχει επιβεβαιωθεί αν τα συγκεκριμένα ατυχήματα είχαν ξεκάθαρη αιτία τις κόντρες, όμως ο κίνδυνος είναι προφανής και για όσους συμμετέχουν σε τέτοια… «ράλι» και για όποιον άλλον τύχει να βρεθεί εκείνη την ώρα στον δρόμο.

Εκτός από τον έντονο θόρυβο που ακούγεται τα βράδια, οι γονείς που ζουν στις περιοχές αυτές αγχώνονται για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους.

Γονέας, σε καταγγελία του στο zarpanews.gr ζητάει καλύτερη αστυνόμευση. Όπως αναφέρει, «Οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές μόνο στέλνουν πού και πού κανένα περιπολικό απλά να τους σπάσει τον τσαμπουκά αντί μιας οργανωμένης επιχείρησης ώστε μέσα σε μία εβδομάδα να εξαλείψει το φαινόμενο»

Αναφέρει:

«Είμαι πατέρας δύο κοριτσιών και φοβάμαι να βγουν τα παιδιά μου έξω μετά τις εννέα το βράδυ. Οι κόντρες που ξεκινάνε στον παράλληλο της εθνικής είναι απαράδεκτες από μικρούς ανεγκέφαλους οδηγούς που μας έχουν εκτεθειμένο σε συνεχόμενο κίνδυνο αλλά και ηχορύπανση καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι τα ξημερώματα χάνοντας και τον ύπνο μας συν τοις άλλοις.

Οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές δεν κάνουν παρά μόνο στέλνουν πού και πού κανένα περιπολικό απλά να τους σπάσει τον τσαμπουκά αντί μιας οργανωμένης επιχείρησης ώστε μέσα σε μία εβδομάδα να εξαλείψει το φαινόμενο με πρόστιμα και φυσικά κατασχέσεις οχημάτων και ειδικά μηχανών. Αυτά όλα πρέπει να γραφτούν και να φτάσουν ακόμα και στα ψηλά κλιμάκια της αστυνομίας αλλά και της βουλής μήπως και γλυτώσουμε πιθανά θύματα και τον ύπνο των κατοίκων της περιοχής. Τα δρομολόγια τους είναι μεταξύ του παράλληλου της εθνικής στη μεριά του «ΜΕΤΡΟ» περνάνε από ΚΤΕΟ μπαίνουν εθνική κατεβαίνουν Μουρνιές και γυρνάνε Βαμβακόπουλο και ξανά στον παράλληλο και κάποιες φορές προς περιβόλια και πίσω. Έχουν κυριολεκτικά τρελάνει τον κόσμο εδώ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

zarpanews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.