Χαρακτηρισμός ακτών κολύμβησης Π.Ε. Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηρακλείου, λαμβάνοντας υπόψη:

1) Τις αυτοψίες των Υγειονομικών Επιθεωρητών της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηρακλείου / Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής που εξετάζουν μακροσκοπικά την κατάσταση των παραλιών και της επιφάνειας της θάλασσας αναφορικά με την κατάσταση της θάλασσας, της ακτής και τις λοιπές, οπτικά εκτιμώμενες παραμέτρους.
2) Τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων των δειγμάτων θαλασσίου ύδατος που ελήφθησαν από τις ακτές κολύμβησης της Π.Ε. Ηρακλείου και εστάλησαν στο Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Κρήτης.
3) Τα στοιχεία που προκύπτουν από την γεωγραφική κατανομή σημείων παρακολούθησης και Ταυτοτήτων Υδάτων Κολύμβησης αλλά και την παρακολούθηση της ποιότητας των νερών κολύμβησης που πραγματοποιήθηκε στα σημεία δειγματοληψίας, σύμφωνα με τις αρχές και κατευθύνσεις της ΚΥΑ 8600/416/Ε103/2009, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής – Ειδική Γραμματεία Υδάτων σε ακτές της Π.Ε. Ηρακλείου στα πλαίσια του Προγράμματος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης «Παρακολούθηση των υδάτων κολύμβησης της Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με την οδηγία 2006/7/ΕΚ» για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης του Νομού Ηρακλείου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ
Όλες οι θαλάσσιες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου τόσο οι Βόρειες όσο και οι Νότιες χαρακτηρίζονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ.
Η κολύμβηση εξακολουθεί να απαγορεύεται βάσει της κείμενης νομοθεσίας:

Α) 200 μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του καναλιού του ΑΛΜΥΡΟΥ ποταμού μπροστά από τη Δ.Ε.Η. στα Λινοπεράματα λόγω χαρακτηρισμού της περιοχής ως αποδέκτη επεξεργασμένων λυμάτων και εκβολής των αποχετευτικών αγωγών εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Η. και της Ε.Κ.Ο.
Β) 200 μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του ποταμού ΓΙΟΦΥΡΟΥ Ηρακλείου και περιμετρικά της εκβολής του υποθαλάσσιου αγωγού του βιολογικού σταθμού Ηρακλείου, λόγω χαρακτηρισμού της περιοχής ως αποδέκτη επεξεργασμένων λυμάτων.
Γ) 200 μέτρα εκατέρωθεν της περιοχής των πρώην σφαγείων Ηρακλείου (Ν.Αλικαρνασσός) λόγω χαρακτηρισμού της περιοχής ως αποδέκτη επεξεργασμένων λυμάτων και εκβολής του αποχετευτικού αγωγού του βιολογικού σταθμού της ΒΙ.ΠΕ.
Δ) Στα αγκυροβόλια πλοίων και μαρίνες,
Ε) Στο λιμάνι Ηρακλείου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Χερσονήσου:Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της...

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τη Λιάνα Παρλαμά, κόρη του...

Ολοκληρωμένη στρατηγική για τη βιώσιμη διαχείριση των...

Ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο πολιτικών και παρεμβάσεων για τη βιώσιμη...

Δήμος Χερσονήσου:Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της...

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τη Λιάνα Παρλαμά, κόρη του...

Ολοκληρωμένη στρατηγική για τη βιώσιμη διαχείριση των...

Ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο πολιτικών και παρεμβάσεων για τη βιώσιμη...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Χερσονήσου:Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της Λιάνας Παρλαμά

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τη Λιάνα Παρλαμά, κόρη του...

Χανιά:Παρουσίαση του βιβλίου “Asnan” του Georges Salameh

Παρουσίαση σήμερα, Δευτέρα 2 Μαρτίου, και ώρα 19:30,...

Εθελοντική αιμοδοσία από τον ΣΕΠΕ Χανίων

Ο ΣΕΠΕ Χανίων την ΤΡΙΤΗ 3 και την ΤΕΤΑΡΤΗ...

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αγίου Νικολάου

Από το Δήμο Αγίου Νικολάου ανακοινώνεται ότι το δημοτικό ...