Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12 το βράδυ

Ημερομηνία:

Διευκρινίσεις για τις συστάσεις περί αποφυγής κυκλοφορίας των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών και αποφυγής κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για fake news, λέγοντας ότι δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών, ούτε για την κυκλοφορία από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί.

Σημείωσε ότι πρόκειται απλά για συστάσεις και δεν συνδέονται με επιβολή προστίμων.

«Θα αξιολογείται καθημερινά η άρση των μέτρων»
Ο υφυπουργός σχολίασε και την δεύτερη φάση της πανδημίας του κοροναϊού, με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, στην οποία εισήλθε η Ελλάδα τη Δευτέρα.

“Σήμερα αφήσαμε πίσω μας 42 μέρες πρωτόγνωρης προσπάθειας. Η νέα φάση έχει νέες προκλήσεις. Η νέα διαδικασία θα αξιολογείται καθημερινά. Ο ιός είναι ακόμη εδώ. Δεν έχουμε ξεφύγει τον κίνδυνο.Θα έχουμε και νέα κρούσματα και νέες απώλειες”, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο που χαράξαμε μέχρι τώρα. Μπήκαμε σε νέο στάδιο, κάναμε το επόμενο βήμα, αλλά ο πόλεμος δεν έχει κριθεί ακόμη», ανέφερε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε για άλλη μία φορά τους «χρυσούς» κανόνες του πλυσίματος των χεριών, της αποφυγής αγγίγματος του προσώπου, της τήρησης αποστάσεων και της χρήσης μάσκας.

Επιτρέπεται το ερασιτεχνικό ψάρεμα
Στην άρση των μέτρων προστέθηκε μία ακόμα εξαίρεση. Από αύριο, Τρίτη 5 Μαϊου, θα επιτρέπεται το ερασιτεχνικό ψάρεμα στη θάλασσα.

Η εξαίρεση αυτή αφορά σε σκάφη έως 7 μέτρα, με την απαγόρευση προσέγγισης νησιών.

Σε ποιες περιοχές τελειώνει η καραντίνα
Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το τέλος της καραντίνας για τον δήμο Ερμιονίδος. Ωστόσο, σε καραντίνα θα παραμείνει το ξενοδοχείο που φιλοξενεί πρόσφυγες στο Κρανίδι για μία ακόμα εβδομάδα.

Επίσης, τελειώνει απόψε και η απαγόρευση κυκλοφορίας στα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι και γενικότερα στον δήμο Μύκης στην Ξάνθη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα με ξένες...

Εντατικοί έλεγχοι για οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με...

Πώς βοηθάμε το παιδί στη μελέτη χωρίς...

Η επιθυμία αυτή είναι καλοδεχούμενη, όμως υπάρχει μία λεπτή...

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα με ξένες...

Εντατικοί έλεγχοι για οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με...

Πώς βοηθάμε το παιδί στη μελέτη χωρίς...

Η επιθυμία αυτή είναι καλοδεχούμενη, όμως υπάρχει μία λεπτή...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα

Εντατικοί έλεγχοι για οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με...

Πώς βοηθάμε το παιδί στη μελέτη χωρίς να αναλαμβάνουμε εμείς τα μαθήματά του

Η επιθυμία αυτή είναι καλοδεχούμενη, όμως υπάρχει μία λεπτή...

Προσωπικός Βοηθός: Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σε λειτουργία τίθεται η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Προσωπικός...

Γιατί το μυαλό μας «κολλάει» στο χειρότερο σενάριο;

Όταν κάτι δεν μας πάει όπως το θέλουμε, αμέσως...