Χαρδαλιάς – Συνέντευξη Τύπου με δημοσιογράφους σήμερα Τρίτη

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα Τρίτη στις 2μμ παρουσία δημοσιογράφων

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, αύριο Τρίτη, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου παρουσία δημοσιογράφων. Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου, λόγω μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό θα επιτραπεί η παρουσία έως 20 δημοσιογράφων.

Το Δελτίο Τύπου
Αύριο, 10 Αυγούστου και ώρα 14.00, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής (Ριζαρείου 1 και Μικράς Ασίας, Χαλάνδρι).

Παρακαλούνται οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που επιθυμούν να καλύψουν τη συνέντευξη, να δηλώσουν συμμετοχή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση press@civilprotection.gr ως αύριο, 10 Αυγούστου, ώρα 10.00.

Επισημαίνεται ότι για λόγους προστασίας από Covid-19, είναι δυνατή η συμμετοχή ως 20 δημοσιογράφων.

Νωρίτερα σήμερα η ΕΣΗΕΑ είχε αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας για τον τρόπο ενημέρωσης του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, στο οποίο ανέφερε: «Απαιτούμε να σεβαστείτε τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο των δημοσιογράφων και κυρίως την τεράστια ανάγκη των πολιτών που δοκιμάζονται τόσο σκληρά, να λάβουν τις απαντήσεις που δικαιούνται».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα, για το γεγονός ότι αρνείστε να δεχθείτε και να απαντήσετε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων όταν κάνετε επίσημες ενημερώσεις. Τα διαγγέλματα κύριε Υπουργέ, δεν εξυπηρετούν, ειδικά σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, ούτε τον θεσμικό ρόλο ούτε την ουσία της δημοσιογραφικής αποστολής που είναι να ενημερώνει τους πολίτες για όλες τις εξελίξεις και τις πτυχές των γεγονότων.

Απαιτούμε λοιπόν να σεβαστείτε τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο των δημοσιογράφων και κυρίως την τεράστια ανάγκη των πολιτών που δοκιμάζονται τόσο σκληρά, να λάβουν τις απαντήσεις που δικαιούνται.

Επιστολή της ΕΣΗΕΑ και στην Αριστοτελία Πελώνη
Ακόμα η ΕΣΗΕΑ έχει αποστείλει αντίστοιχη επιστολή στην κυβερνητική Εκπρόσωπο, κυρία Αριστοτελία Πελώνη για την έλλειψη ενημέρωσης των δημοσιογράφων αναφορικά με τα μέτωπα των πυρκαγιών που μαίνονται σε όλη τη χώρα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα, για την επιλογή της κυβέρνησης να παράσχει πλημμελή ενημέρωση για τις εξελίξεις στα μέτωπα των πυρκαγιών που μαίνονται επί μέρες σ’ όλη την Ελλάδα.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και οι πολίτες δικαιούνται απαντήσεις. Ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι να θέτουν ερωτήματα και η ενημέρωση είναι ο πυλώνας της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα για ενημέρωση.

Εσείς, ως Κυβερνητική Εκπρόσωπος και μέλος της Ένωσης Συντακτών γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ενημέρωση των δημοσιογράφων αποτελεί βασική παράμετρος του Κώδικα Δεοντολογίας. Όπως ρητά αναφέρεται στο άρθρο 1 των Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος: «Ο δημοσιογράφος οφείλει να θεωρεί πρώτιστο καθήκον του προς την κοινωνία και τον εαυτό του τη δημοσιοποίηση όλης της αλήθειας.».

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη για την επίθεση που δέχθηκαν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία στην περιοχή της Βαρυμπόμπης καθώς και για την έρευνα και απόδοση ευθυνών στους αστυνομικούς που παρακολουθούσαν άπραγοι τα γεγονότα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.