Χάρης Μαμουλάκης:Η Παιδεία σε κίνδυνο

Ημερομηνία:

Ενημερωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης – Π.Α.Ε.Α.Κ., Καθηγητή Απόστολο Μπουρνέλη, Καθηγητές και εργαζόμενους στην Ακαδημία, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 31/05 ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και οι Καθηγητές π. Αυγουστίνος Μπαϊρακτάρης, Εμμανουήλ Δουνδουλάκης, Μιχαήλ Στρουμπάκης, Χριστόφορος Αρβανίτης και Ιωάννης Λίλης, έγινε εκτενής αναφορά στην πολύχρονη προσφορά της Ακαδημίας, στο σημαντικό κοινωνικό της ρόλο, αλλά και στη συνεισφορά της στην εκκλησιαστική εκπαίδευση. Παρουσιάστηκαν επίσης τα προγράμματα σπουδών και συζητήθηκαν διεξοδικά τα προωθούμενα νέα μέτρα, τα οποία, όπως τονίστηκε, οδηγούν στο οριστικό κλείσιμο της Ακαδημίας.

«Μετά τις Πανεπιστημιακές Σχολές που απειλούνται με λουκέτο εξαιτίας των κυβερνητικών αλλαγών στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η νέα, αιφνιδιαστική μεθόδευση που προωθείται μέσω του Υπουργείου Παιδείας, βάζει στο στόχαστρο και την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Σύμφωνα με αυτό, καταργείται ένα πλήρες πρόγραμμα σπουδών της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, ενώ μειώνεται και ο αριθμός των εισακτέων, δεδομένα που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμό της. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί. Η Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης, με την πολύχρονη και πολύ σημαντική προσφορά της, πρέπει να παραμείνει ενεργή και με αυτό κατά νου, σύσσωμη η τοπική κοινωνία βρίσκεται στο πλευρό των καθηγητών και των φοιτητών της.».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στ. Αρναουτάκης: «Θετική εξέλιξη οι παρακάμψεις Ηρακλείου...

Την ικανοποίησή του για τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υποδομών...

Χρίστος Δήμας: Ο ΒΟΑΚ ήταν η τελευταία...

Την πρόοδο του εκτεταμένου προγράμματος έργων που υλοποιείται στην...

Στ. Αρναουτάκης: «Θετική εξέλιξη οι παρακάμψεις Ηρακλείου...

Την ικανοποίησή του για τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υποδομών...

Χρίστος Δήμας: Ο ΒΟΑΚ ήταν η τελευταία...

Την πρόοδο του εκτεταμένου προγράμματος έργων που υλοποιείται στην...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χρίστος Δήμας: Ο ΒΟΑΚ ήταν η τελευταία εκκρεμότητα της Πολιτείας όσον αφορά στους αυτοκινητόδρομους

Την πρόοδο του εκτεταμένου προγράμματος έργων που υλοποιείται στην...

Ηράκλειο:Ανακοίνωση της Διοίκησης ΠΑΓΝΗ για τον θάνατο εργαζομένου

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Ιωάννη Ψαράκη,...

Δήμος Ρεθύμνης:Διακοπή κυκλοφορίας της οδού Ζαμπελίου και της οδού Χαρίκλειας Δασκαλάκη

Σε εξέλιξη βρίσκονται σημαντικά έργα αποκατάστασης οδών που εκτελεί...