Χάρης Μαμουλάκης:Η Παιδεία σε κίνδυνο

Μετά τις Πανεπιστημιακές Σχολές, στο στόχαστρο της κυβέρνησης και η Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης Στην Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης ο Χάρης Μαμουλάκης

Ενημερωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης – Π.Α.Ε.Α.Κ., Καθηγητή Απόστολο Μπουρνέλη, Καθηγητές και εργαζόμενους στην Ακαδημία, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 31/05 ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και οι Καθηγητές π. Αυγουστίνος Μπαϊρακτάρης, Εμμανουήλ Δουνδουλάκης, Μιχαήλ Στρουμπάκης, Χριστόφορος Αρβανίτης και Ιωάννης Λίλης, έγινε εκτενής αναφορά στην πολύχρονη προσφορά της Ακαδημίας, στο σημαντικό κοινωνικό της ρόλο, αλλά και στη συνεισφορά της στην εκκλησιαστική εκπαίδευση. Παρουσιάστηκαν επίσης τα προγράμματα σπουδών και συζητήθηκαν διεξοδικά τα προωθούμενα νέα μέτρα, τα οποία, όπως τονίστηκε, οδηγούν στο οριστικό κλείσιμο της Ακαδημίας.

«Μετά τις Πανεπιστημιακές Σχολές που απειλούνται με λουκέτο εξαιτίας των κυβερνητικών αλλαγών στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η νέα, αιφνιδιαστική μεθόδευση που προωθείται μέσω του Υπουργείου Παιδείας, βάζει στο στόχαστρο και την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Σύμφωνα με αυτό, καταργείται ένα πλήρες πρόγραμμα σπουδών της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, ενώ μειώνεται και ο αριθμός των εισακτέων, δεδομένα που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμό της. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί. Η Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης, με την πολύχρονη και πολύ σημαντική προσφορά της, πρέπει να παραμείνει ενεργή και με αυτό κατά νου, σύσσωμη η τοπική κοινωνία βρίσκεται στο πλευρό των καθηγητών και των φοιτητών της.».

Τα σχόλια είναι κλειστά.