Χιλιάδες διαδηλωτές στο Λονδίνο υπέρ του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσονον

Ημερομηνία:

Τον Ρόμπινσον στηρίζει… ποιος άλλος; Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, ο οποίος έχει επανειλημμένως ζητήσει την αποφυλάκισή του.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο (1/2) στο κέντρο του Λονδίνου, ζητώντας την αποφυλάκιση του Βρετανού ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον, που βρίσκεται στη φυλακή από το τέλος του περασμένου Οκτωβρίου.

«Βγάλτε τον Τόμι από τη φυλακή!» φώναζαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι κρατούσαν βρετανικές, αγγλικές και σε ορισμένες περιπτώσεις αμερικανικές σημαίες. Κάποιοι φορούσαν κόκκινα καπέλα που έγραφαν MEGA (Make England Great Again- Ας ξανακάνουμε την Αγγλία Μεγάλη), παίρνοντας… έμπνευση από το σύνθημα MAGA του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τόμι Ρόμπινσον, ηλικίας 42 ετών, καταδικάστηκε τον Οκτώβριο σε φυλάκιση 18 μηνών, επειδή παραβίασε μία δικαστική απόφαση, η οποία του απαγόρευε να επαναλάβει συκοφαντικές δηλώσεις εναντίον ενός Σύρου πρόσφυγα.

Τον Ρόμπινσον στηρίζει… ποιος άλλος; Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, ο οποίος έχει επανειλημμένως ζητήσει την αποφυλάκισή του με αναρτήσεις του στην πλατφόρμα Χ, το νέο «δεξί χέρι» του Τραμπ και λάτρης των ακροδεξιών ανά τον κόσμο!

Υποστηρικτές του ακροδεξιού ακτιβιστή έχουν πει ότι ο Μασκ συμμετείχε στη χρηματοδότηση της υπεράσπισής του, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Συνθήματα διαδηλωτών υπέρ του Μασκ και του Τραμπ

Ο 42χρονος Ρόμπινσον έχει επίσης κατηγορηθεί ότι υποδαύλισε, τον περασμένο Ιούλιο, αντιμεταναστευτικές και αντιμουσουλμανικές βιαιοπραγίες, κατά τη διάρκεια των χειρότερων επεισοδίων που βίωσε η Αγγλία τα τελευταία 13 χρόνια.

«Σε ευχαριστώ, Έλον Μασκ!», έγραφε ένας Λονδρέζος, σε ένα λευκό μπλουζάκι. «Μας βοηθά πολύ. Είναι ο βασιλιάς της ελευθερίας της έκφρασης», είπε ο 50χρονος άνδρας, ο οποίος θεωρεί πως το βρετανικό δικαστικό σύστημα είναι «διεφθαρμένο».

Διαδηλωτές καλούσαν επίσης τον Βρετανό πρωθυπουργό των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, να παραιτηθεί.

Η πορεία αναμένεται να ολοκληρωθεί στη συνοικία Ουέστμινστερ, σε κοντινή απόσταση από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Μια αντιδιαδήλωση πραγματοποιήθηκε από την αντιρατσιστική οργάνωση «Stand up to racism», με συνθήματα, όπως «Σταματήστε την ακροδεξιά», «Κατά των υποστηρικτών του Τόμι Ρόμπινσον».

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι δύο διαδηλώσεις δεν θα συναντηθούν.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Ευρώπη το μεγαλύτερο θύμα της κλιματικής...

Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι η ταχύτερα θερμαινόμενη ήπειρος...

Αρχαίο ελληνικό νόμισμα βρέθηκε σε χωράφι στο...

Ανακάλυψη 13χρονου μαθητή αιφνιδιάζει τους αρχαιολόγους, καθώς πρόκειται για...

Η Ευρώπη το μεγαλύτερο θύμα της κλιματικής...

Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι η ταχύτερα θερμαινόμενη ήπειρος...

Αρχαίο ελληνικό νόμισμα βρέθηκε σε χωράφι στο...

Ανακάλυψη 13χρονου μαθητή αιφνιδιάζει τους αρχαιολόγους, καθώς πρόκειται για...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι ΗΠΑ απάντησαν στην ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν

Τα στάδια για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Πρόοδος σημειώνεται στις...

Σκινιάς: πυροβόλησε πέντε φορές τον πρώην φίλο του, τον πέτυχε μία στο πόδι

Οι Αρχές αναζητούν 21χρονο για το αιματηρό επεισόδιο στο...

«Μαύρη βροχή» στην Τεχεράνη: Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν προκαλεί εφιαλτική οικολογική κρίση

Ο πόλεμος είχε ήδη σκοτεινιάσει τον ουρανό της Τεχεράνης...

Επαναπατρισμός θησαυρών: Επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 αρχαιότητες που είχαν κλαπεί από αρχαιοκάπηλους

Στην Ελλάδα επέστρεψαν 26 αρχαία αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί...