Χωρίς λαϊκές αγορές σήμερα – Στην Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη τα τρακτέρ!

Κλειστές είναι οι λαϊκές αγορές στην Κρήτη, σήμερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, που κατά την εκτίμηση των παραγωγών θα επιφέρει και τη διάλυση των λαϊκών αγορών.

Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το εν λόγω σχέδιο νόμου στο Υπουργικό Συμβούλιο, υπήρξε πλήθος αντιδράσεων σε όλη την Ελλάδα, ενώ εξαγγέλθηκε σειρά κινητοποιήσεων – μεταξύ αυτών και το σημερινό λουκέτο.

Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο οικόπεδο Λυδάκη, με τους παραγωγούς να δίνουν το “παρών” με τα αυτοκίνητά τους, μαύρες σημαίες και κόρνες. Ακολούθησε πορεία προς την Περιφέρεια Κρήτης, όπου οι παραγωγοί θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Λίγο μετά τις 11.00 η μηχανοκίνητη πορεία ξεκίνησε για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Συγκέντρωση στο Οικόπεδο Λυδάκη, το πρωί
Στο πλευρό των παραγωγών και εμπόρων των λαϊκών αγορών ο Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος δήλωσε:

«Φτάνει ο εμπαιγμός από το Υπουργείο και την κυβέρνηση σε σχέση με το θέμα των λαϊκών αγορών.

Παρά τα όσα συζητήθηκαν και τη δέσμευση του κ. Γεωργιάδη να λάβει υπόψη του, τις προτάσεις των ομοσπονδιών παραγωγών και εμπόρων , η Κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη έναν αθέμιτο πόλεμο σε βάρος ανθρώπων του μόχθου και του μεροκάματου.

Στοχεύει στην διάλυση των λαϊκών αγορών και στον εξοστρακισμό από αυτές παραγωγών και εμπόρων, προς ικανοποίηση των ισχυρών και των συμφερόντων τους.

Οι κινητοποιήσεις και ο αγώνας αυτών των ανθρώπων που σήμερα βρίσκονται στους δρόμους, είναι αγώνας όλων μας, είναι αγώνας που αφορά κυριολεκτικά την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους.

Έστω και την τελευταία στιγμή καλώ τον Αρμόδιο Υπουργό να τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στους αγρότες μας, τους παραγωγούς, τους εμπόρους, που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές εδώ και 90 χρόνια.»

cretalive.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.