Με χορούς και κεράσματα υποδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου! (pics)

Ημερομηνία:

Με κρητικούς χορούς και όμορφα κεράσματα όπου κυριαρχούσε η ρακί, το αεροδρόμιο Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτορων Κρήτης υποδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες για την φετινή τουριστική σεζόν.

Στις 12.20 το μεσημέρι έφτασε στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” το αεροπλάνο που έφερε 177 τουρίστες από το Λονδίνο αν και οι ισχυροί νοτιάδες που επικρατούν στο νησί κράτησαν σε αγωνία τους υπευθύνους του αερολιμένα μέχρι να καταφέρει το αεροσκάφος να προσγειωθεί με ασφάλεια.

“Ευτυχώς μας έκανε τη χάρη ο καιρός και έπεσε η ένταση των ανέμων λίγο πριν την προσγείωση του αεροσκάφους” επισήμανε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Ιάκωβος Ουρανός. Ενθουσιασμένοι δήλωσαν οι επιβάτες της πτήσης, μικροί και μεγάλοι, από την θερμή υποδοχή στον χώρο των αφίξεων του αεροδρομίου με αρκετούς να ανταποκρίνονται το κάλεσμα των χορευτών με τις παραδοσιακές στολές να δοκιμάσουν τις χορευτικές τους ικανότητες στον συρτό.

Ξεκινάμε δειλά δειλά σήμερα με 4 πτήσεις τσάρτερ και υποδεχτήκαμε τους πρώτους τουρίστες με προϊόντα της Κρήτης που παράγουν νέοι άνθρωποι με μια νέα ματιά κι αυτό είναι κάτι που θέλουμε να προβάλουμε”, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης. Η σεζόν σύμφωνα με τον κ. Βλατάκη ουσιαστικά θα ξεκινήσει στα μέσα Απριλίου με την άφιξη δεκάδων πτήσεων για το Πάσχα. “Τέλος Απριλίου θα έχουμε σχεδόν όλα τα τουριστικά καταλύματα σε λειτουργία όπως το αεροδρόμιο Ηρακλείου” τόνισε.

Με χορούς και κεράσματα υποδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Σήμερα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου αναμένεται η άφιξη συνολικά 4 πτήσεων τσάρτερ. Στη 1.35 το μεσημέρι έφτασε η δεύτερη από το Μπέρμιγχαμ η τρίτη προσγειώθηκε λίγο μετά τις 2 από το Μόναχο και στις 9.10 το βράδυ θα προγραμματιστεί η τέταρτη άφιξη από το Μάντσεστερ.

Με χορούς και κεράσματα υποδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

“Οι πτήσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν τις επόμενες ημέρες. Την ερχόμενη Κυριακή θα αφιχθούν 20 με 25 αεροσκάφη από το εξωτερικό ενώ την εβδομάδα του Πάσχα περιμένουμε 80 με 90 πτήσεις την ημέρα. Ενώ την εβδομάδα μετά το Πάσχα θα ανέβουμε στις 110 αφιξειςτ αεροσκαφών”, δήλωσε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Ιάκωβος Ουρανός. Η τάση για την φετινή τουριστική χρονιά σύμφωνα με τον κ. Ουρανό είναι ότι αεροδρόμιο Ηρακλείου θα έχει μια αύξηση 5% στις αφίξεις σε σχέση με το 2024.

 

πηγή: ΕΡΤ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ανδρέας Κουκλινός :Σχετικά με εκκίνηση...

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε ότι μπαίνει σε νέα τροχιά...

Αγιασμός στις Σχολές Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού της...

5 Οκτωβρίου 2026 Το απόγευμα της Δευτέρας, 5ης Οκτωβρίου 2026,...

Ανδρέας Κουκλινός :Σχετικά με εκκίνηση...

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε ότι μπαίνει σε νέα τροχιά...

Αγιασμός στις Σχολές Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού της...

5 Οκτωβρίου 2026 Το απόγευμα της Δευτέρας, 5ης Οκτωβρίου 2026,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ερευνα σε 50 δήμους για σκάνδαλο €500 εκατ. με τα έξυπνα υδρόμετρα

Εικονικοί διαγωνισμοί, υπερκοστολογήσεις έως και 300% και εκδιώξεις ελεγκτών...

Πετρέλαιο θέρμανσης: Έρχεται κρατική επιδότηση – Πώς θα περάσει στους καταναλωτές

Πώς θα μετακυλιστεί η ενίσχυση Τον δρόμο για την επιδότηση...

Υπόθεση Βαλυράκη: Σήμερα η ετυμηγορία για τους δύο κατηγορούμενους ψαράδες

Σχεδόν έξι χρόνια μετά την απώλεια του εμβληματικού στελέχους...

Ανδρέας Κουκλινός :Σχετικά με εκκίνηση Β’ Φάσης έργου Δίκτυα Άρδευσης Αποκόρωνα

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε ότι μπαίνει σε νέα τροχιά...