Χρήστος Σταϊκούρας: Άμεσα πρόσθετες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»

Ημερομηνία:

Σύσκεψη εργασίας στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», πραγματοποιήθηκε, σήμερα, υπό τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Γιώργου Σαουνάτσου, του Αερολιμενάρχη Ηρακλείου Γιώργου Πλιάκα και υπηρεσιακών παραγόντων.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι άμεσες πρόσθετες παρεμβάσεις για τη βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επιβάτες του Αεροδρομίου.
Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε:
«Το Αεροδρόμιο είχε 8,7 εκατ. επιβάτες το 2023, έχει αύξηση 11% εφέτος και οι εκτιμήσεις είναι για 9,2 εκατ. επιβάτες το 2024.

Σε ό,τι αφορά την καθημερινή λειτουργία του Αεροδρομίου, έγιναν παρεμβάσεις – με χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα (ΤΕΡΝΑ) – στον διάδρομο, μήκους 1,3 χλμ., σε 24 κεντρικές κλιματιστικές μονάδες και στους διαδρόμους αποσκευών.
Υπάρχουν προβλήματα, τα οποία προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε κατά τον βέλτιστο τρόπο, πρωτίστως σε ό,τι αφορά την καθαριότητα. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πρόσθετο προσωπικό, με αύξηση του τμήματος της Σύμβασης (όπως προβλέπεται) από τον Εργολάβο Καθαριότητας, πρόσθετο προσωπικό για εξωτερικό καθαρισμό από την Περιφέρεια και βρισκόμαστε σε συζητήσεις για επιπλέον παρεμβάσεις, χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα.

Η διοίκηση της ΥΠΑ και του Αερολιμένα κάνουν το καλύτερο δυνατό προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες, πάντα με γνώμονα την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες που έχει το Αεροδρόμιο.
Παράλληλα, η εξέλιξη των έργων κατασκευής του Νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι κινείται με ικανοποιητικό ρυθμό.
Αυτή τη στιγμή, έχει ολοκληρωθεί το 35% του έργου, ενώ το Αεροδρόμιο αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία στις 6 Φεβρουαρίου 2027.

Επιπλέον, εγκρίθηκε στην Κυβερνητική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων η εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας από το ΤΑΙΠΕΔ, ως φορέας ωρίμανσης, σχετικά με τη διενέργεια της διαγωνιστικής διαδικασίας και παρακολούθησης της εκτέλεσης των συμβάσεων για το έργο «Δράσεις Ωρίμανσης – Οδικός Χάρτης για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης».
Στις 11 Ιουνίου 2024, το ΤΑΙΠΕΔ κοινοποίησε πρόσκληση υποβολής προσφορών για την σύναψη εκτελεστικής σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών τεχνικού και νομικού συμβούλου για το έργο.

Αντικείμενο αυτής, η πλήρης αποσαφήνιση και αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης της έκτασης από νομικής και τεχνικής πλευράς, και η δημιουργία ενιαίου τεχνικού και νομικού πλάνου ωρίμανσης.
Τα παραδοτέα θα καλύπτουν τις ανάγκες εκπόνησης μελέτης σκοπιμότητας/μελέτης εναλλακτικών λύσεων που θα υλοποιηθεί σε επόμενο στάδιο.
Υποβλήθηκαν, στις 26 Ιουνίου, προσφορές και η Επιτροπή είναι σε διαδικασία αξιολόγησης, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τρεις μήνες».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Συγχαρητήριο Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη για...

Με ιδιαίτερη χαρά και βαθύ αίσθημα υπερηφάνειας, εκ...

Ηράκλειο: παραδόθηκε ο 18χρονος για το επεισόδιο...

Αποκαλυπτική μαρτυρία στο Cretalive.gr για το ασύλληπτο σκηνικό του...

Ηράκλειο:Συγχαρητήριο Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη για...

Με ιδιαίτερη χαρά και βαθύ αίσθημα υπερηφάνειας, εκ...

Ηράκλειο: παραδόθηκε ο 18χρονος για το επεισόδιο...

Αποκαλυπτική μαρτυρία στο Cretalive.gr για το ασύλληπτο σκηνικό του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι ΗΠΑ απάντησαν στην ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν

Τα στάδια για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Πρόοδος σημειώνεται στις...

Σκινιάς: πυροβόλησε πέντε φορές τον πρώην φίλο του, τον πέτυχε μία στο πόδι

Οι Αρχές αναζητούν 21χρονο για το αιματηρό επεισόδιο στο...

«Μαύρη βροχή» στην Τεχεράνη: Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν προκαλεί εφιαλτική οικολογική κρίση

Ο πόλεμος είχε ήδη σκοτεινιάσει τον ουρανό της Τεχεράνης...

Επαναπατρισμός θησαυρών: Επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 αρχαιότητες που είχαν κλαπεί από αρχαιοκάπηλους

Στην Ελλάδα επέστρεψαν 26 αρχαία αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί...