Χρυσά Βατόμουρα 2025: Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα ανακηρύχθηκε χειρότερος σκηνοθέτης

Ημερομηνία:

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, ένας από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες στην ιστορία του Χόλιγουντ, ανακηρύχθηκε χειρότερος σκηνοθέτης για το έργο του «Megalopolis» στα φετινά Χρυσά Βατόμουρα, γνωστά ως Razzie.

Τα βραβεία Razzie που ανακοινώνονται δύο ημέρες πριν από την απονομή των Όσκαρ, αφορούν τις χειρότερες ταινίες και ερμηνείες της χρονιάς.

Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο Κόπολα δήλωσε «ενθουσιασμένος» που έλαβε το βραβείο, «σε μια εποχή που τόσο λίγοι έχουν το θάρρος να πάνε κόντρα στις επικρατούσες τάσεις της σύγχρονης κινηματογραφικής παραγωγής».

Το «Madame Web» πήρε το βραβείο χειρότερης ταινίας και χειρότερου σεναρίου, ενώ η πρωταγωνίστρια, Ντακότα Τζόνσον, αναδείχθηκε ως χειρότερη ηθοποιός σε Α’ γυναικείο ρόλο. Δύο βραβεία, απέσπασε επίσης το «Joker: Τρέλα για Δύο».

Το «Megalopolis», μια φιλόδοξη ταινία επιστημονικής φαντασίας με πρωταγωνιστές τους Άνταμ Ντάιβερ, Σία ΛαΜπέφ και Όμπρεϊ Πλάζα κόστισε στον Κόπολα, ο οποίος χρηματοδότησε προσωπικά την παραγωγή, περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια.

«Ακόμα και ένας κινηματογραφικός μαέστρος περιστασιακά ρίχνει μια λάθος βολή», ανέφεραν τα Razzies, σε δελτίο Τύπου που ανακοίνωσε τη νίκη του Κόπολα.

Η βράβευση έρχεται σχεδόν ακριβώς 50 χρόνια μετά το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας που κέρδισε ο Κόπολα για τον «Νονό μέρος ΙΙ».

Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο Κόπολα έγραψε: «Σε αυτό το ερείπιο ενός κόσμου σήμερα, όπου η τέχνη βαθμολογείται σαν να είναι επαγγελματική πάλη, επέλεξα να μην ακολουθήσω τους άβουλους κανόνες που θέτει μια βιομηχανία που φοβάται τόσο πολύ το ρίσκο, που παρά την τεράστια δεξαμενή νέων ταλέντων που έχει στη διάθεσή της, καταφέρνει να μην δημιουργήσει εικόνες που θα είναι σχετικές και ζωντανές σε 50 χρόνια από τώρα».
Ολοκλήρωσε την ανάρτησή του ευχαριστώντας όλους όσους εργάστηκαν για την ταινία, προσθέτοντας: «Το box office είναι μόνο για τα χρήματα, και όπως ο πόλεμος, έτσι και η βλακεία και η πολιτική δεν έχουν πραγματική θέση στο μέλλον μας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ: Ήθελε να ζήσει...

Ήταν πρωί της 26ης Οκτωβρίου του 1957. Ο Νίκος...

Το «φαινόμενο Ozempic» δημιουργεί νέες αγορές δισεκατομμυρίων

Από καλλυντικά με κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ μέχρι αρώματα...

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ: Ήθελε να ζήσει...

Ήταν πρωί της 26ης Οκτωβρίου του 1957. Ο Νίκος...

Το «φαινόμενο Ozempic» δημιουργεί νέες αγορές δισεκατομμυρίων

Από καλλυντικά με κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ μέχρι αρώματα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Σύλληψη δύο ατόμων για απόπειρα ληστείας

Συνελήφθησαν -2- αλλοδαποί κατηγορούμενοι για απόπειρα ληστείας και παραβάσεις...

Aπό Κορυφή σε Κορυφή. Από τον σπόρο στη τροφή. Από το νήμα στο νόημα της ζωής.

Σπέρνουμε λινάρι με τους μαθητές στα σχολεία. Να ακολουθούμε...

Λιμάνια: Απεργιακός «κάβος» στις 30 Οκτωβρίου

Απεργίες και στάσεις εργασίας στα λιμάνια την Παρασκευή 30...

Εορτολόγιο 27 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 27 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...