Χρυσή Αυγή: Διέκοψε το δικαστήριο – Την Παρασκευή η απόφαση για τα ελαφρυντικά

Ημερομηνία:

Οι αγορεύσεις δεν ολοκληρώθηκαν για το σύνολο των ενόχων και από αυτό ακριβώς το σημείο θα ξεκινήσει αύριο η διαδικασία.
Στις 11 το πρωί της Παρασκευής θα συνεχιστεί η δίκη για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Οι αγορεύσεις δεν ολοκληρώθηκαν για το σύνολο των ενόχων και από αυτό ακριβώς το σημείο θα ξεκινήσει αύριο η διαδικασία.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου δήλωσε ότι ο εισαγγελέας είναι αρμόδιος για την εκτέλεση των αποφάσεων. Δεν έχει δοθεί εντολή για παρακολούθηση των κατηγορουμένων» .

Η διευκρίνιση δια στόματος της εισαγγελικής λειτουργού ήρθε μετά από καταγγελία της υπεράσπισης του Θ. Μαρία, τον οποίο όπως ειπώθηκε από το πρωί κάποιος αξιωματικός τον παρακολουθεί στον χώρο εργασίας του.

Η συνήγορος ρώτησε αν υπάρχει σχετική εντολή αναφορικά με τους καταδικασθέντες για να λάβει αρνητική απάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου ζητά να αναγνωριστεί ελαφρυντικό σε όλους τους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που δεν κρίθηκαν ένοχοι για άλλο κακούργημα.

Η πρόταση της δεν αφορά τους 7 πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει την αναγνώριση ελαφρυντικού σε 3 πρώην βουλευτές, τους Μπούκουρα, Κουκούτση και Αλεξόπουλο.

Όπως είπε εφόσον δεν έχουν διαπράξει άλλη αξιόποινη πράξη μπορεί να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό που προβλέπεται στο άρθρο 187 παρ.6 του παλιού Ποινικού Κώδικα.

Μετά την πρώτη πρόταση της οι δικηγόροι των υπολοίπων κατηγορουμένων επανήλθαν και ζήτησαν να αναγνωριστεί και στους δικούς τους εντολείς αυτό το ελαφρυντικό.

Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για τις ποινές
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στον Ποινικό Κώδικα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι άλλοι έξι πρώην βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αντιμετωπίζουν ποινές από πέντε έως δεκαπέντε χρόνια.

Για τα μέλη της οργάνωσης, η αναγνώριση ελαφρυντικών μειώνει το πλαίσιο της ποινής των 5 έως 10 ετών σε 1 έως 5 έτη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πανελλαδική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου: Ποιοι συμμετέχουν

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου, καλώντας...

Ρεύμα: Μειώσεις στα πράσινα τιμολόγια τον Μάρτιο...

Πότε αναμένονται οι ανακοινώσεις των παρόχων για τα πράσινα...

Πανελλαδική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου: Ποιοι συμμετέχουν

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου, καλώντας...

Ρεύμα: Μειώσεις στα πράσινα τιμολόγια τον Μάρτιο...

Πότε αναμένονται οι ανακοινώσεις των παρόχων για τα πράσινα...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Συγχαρητήρια της Ελένης Βατσινά στην ομάδα ποδοσφαίρου του Λυκείου Γαζίου

Συγχαρητήρια στην ομάδα ποδοσφαίρου του Λυκείου Γαζίου απευθύνει η...

Χανι΄:Σύλληψη ατόμου με κοκαΐνη και όπλα

Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και...

Ολοκληρώθηκε η δημιουργία “στεγασμένων” αντιπυρικών ζωνών σε Οικισμούς του Δήμου Ρεθύμνης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες δημιουργίας ζωνών πυροπροστασίας πέριξ οικισμών, εντός...

Ρέθυμνο:Προσωρινή διακοπή υδροδότησης λόγω εργασιών μετατόπισης αγωγού στην Επισκοπή

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε., στο πλαίσιο υλοποίησης του...