Creta Farms: Αναζητείται φόρμουλα για την εξυγίανση

Ημερομηνία:

Στο σημείο μηδέν εξακολουθεί να βρίσκεται η διαδικασία εξυγίανσης της Creta Farm καθώς εκκρεμεί η συμφωνία όλων των εμπλεκόμενων μερών για την τελική αίτηση υπαγωγής του σχεδίου στο αρμόδιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εορταστική περίοδος αποτέλεσε πεδίο ζυμώσεων για την εξεύρεση νομικών και ουσιαστικών λύσεων. Σημειώνεται πως ήδη η EY έχει αναδείξει επικρατέστερο στρατηγικό επενδυτή (την Impala Investment) και οι επιτροπές των πιστωτριών τραπεζών έχουν εγκρίνει την εισαγωγική πρότασή της για την ανάληψη της Creta Farm.

Κατά κάποιες πληροφορίες, οι παραπάνω ενέργειες δεν κατέστησαν δυνατό να εξασφαλίσουν την ασφαλή μετάβαση της υπόθεσης στην πτωχευτική διαδικασία (την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106β ή δ), καθώς νομικές παράμετροι «απείλησαν» την επιτυχία του εγχειρήματος. Όπως ήδη έχει γράψει το euro2day.gr, οι πιστώτριες τράπεζες απέφυγαν να εξασκήσουν το δικαίωμα ψήφου επί των μετοχών της εταιρείας που κατέχουν, προκειμένου να αποφύγουν την πιθανότητα αντίδρασης εκ μέρους των μετόχων μειοψηφίας όσον αφορά την τύχη της περιουσίας της εταιρείας.

Αν και το τοπίο παραμένει θολό, όσον αφορά τα βήματα που θα ακολουθηθούν, συγκλίνουσες πληροφορίες οδηγούν σε μια νέα στρατηγική. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η έκτακτη γ.σ. της εταιρείας στις 14 Ιανουαρίου αναμένεται να αποφασίσει την τοποθέτηση νέου διοικητικού συμβουλίου στην εταιρεία, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ασφαλής τρόπος νομιμοποίησης της εξυγίανσης.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για διορισμό ειδικού εντολοδόχου που θα επιτελέσει το έργο του «by pass» στην όλη διαδικασία, όπου αντικειμενικός στόχος είναι η κατάληξη της υπόθεσης στον αρμόδιο πτωχευτικό νόμο μετά από έγκριση των αρμόδιων δικαστικών αρχών.

euro2day.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σκινιάς: πυροβόλησε πέντε φορές τον πρώην φίλο...

Οι Αρχές αναζητούν 21χρονο για το αιματηρό επεισόδιο στο...

Καιρός: Με βροχές και 8 μποφόρ ξεκινά...

Με αυξημένη αστάθεια θα ξεκινήσει η εβδομάδα στην Κρήτη,...

Σκινιάς: πυροβόλησε πέντε φορές τον πρώην φίλο...

Οι Αρχές αναζητούν 21χρονο για το αιματηρό επεισόδιο στο...

Καιρός: Με βροχές και 8 μποφόρ ξεκινά...

Με αυξημένη αστάθεια θα ξεκινήσει η εβδομάδα στην Κρήτη,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Οι ΗΠΑ απάντησαν στην ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν

Τα στάδια για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Πρόοδος σημειώνεται στις...

Σκινιάς: πυροβόλησε πέντε φορές τον πρώην φίλο του, τον πέτυχε μία στο πόδι

Οι Αρχές αναζητούν 21χρονο για το αιματηρό επεισόδιο στο...

«Μαύρη βροχή» στην Τεχεράνη: Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν προκαλεί εφιαλτική οικολογική κρίση

Ο πόλεμος είχε ήδη σκοτεινιάσει τον ουρανό της Τεχεράνης...

Επαναπατρισμός θησαυρών: Επέστρεψαν στην Ελλάδα 26 αρχαιότητες που είχαν κλαπεί από αρχαιοκάπηλους

Στην Ελλάδα επέστρεψαν 26 αρχαία αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί...