Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ Ρεθύμνου στα ΚΤΕΛ

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ρεθύμνου, σε συνεργασία με την τοπική ΟΝΝΕΔ, πραγματοποίησαν συνάντηση στον χώρο των ΚΤΕΛ με τον Πρόεδρο των ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές καθώς και οι μόνιμοι κάτοικοι της πόλης. Η πανδημία έχει πλήξει πολλές επιχειρήσεις, εντός των οποίων είναι και τα ΚΤΕΛ, τα οποία έχουν αναλάβει την αστική συγκοινωνία της πόλης μας.

Η διεύθυνση των ΚΤΕΛ έχει επίγνωση του αυξημένου αριθμού επιβατών στα άτομα λεωφορεία στις ώρες αιχμής και δεν μένει αμέτοχη στις συνθήκες αυτές. Με βασικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των φοιτητών, η προσθήκη έκτακτων δρομολογίων στις ώρες που παρατηρείται αυξημένη προσέλευση φοιτητών είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης ο οποίος έχει διττή σημασία: Πρώτα από όλα, την διευκόλυνση των φοιτητών και μετέπειτα, την βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Υπάρχει τακτική επικοινωνία της Διεύθυνσης των ΚΤΕΛ, με την Πρυτανεία αλλά και την Μέριμνα του Πανεπιστημίου, για την προσθήκη περεταίρω δρομολογίων πέρα από τις ώρες αιχμής.
Επιπλέον, ενημερωθήκαμε για τον εκσυγχρονισμό αλλά και την αναβάθμιση των ΚΤΕΛ στα σύγχρονα δεδομένα της εποχής και την τεχνολογία. Βρίσκονται στο στάδιο σχεδιασμού ψηφιακής εφαρμογής, για την ενημέρωση των αστικών και των υπεραστικών δρομολογίων, για την επακριβή ώρα προσέλευσης των λεωφορείων στην εκάστοτε στάση, καθώς και την δυνατότητα αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Τέλος, έγινε συζήτηση για την προσθήκη περισσότερων μηνιαίων φοιτητικών καρτών αλλά και των τρόπων μέσω των οποίων αυτό να γίνει πραγματικότητα. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ρεθύμνου, δεσμευόμαστε να κινήσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, για να διευκολύνουμε, όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές.

Υπεύθυνα και ενεργά, πάντα δίπλα στον φοιτητή!
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ρεθύμνου

Τα σχόλια είναι κλειστά.