ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολυτεχνείου Κρήτης:Η δημοκρατία την οποία πιστεύουμε δεν εκβιάζεται από κανέναν!

Διαβάζοντας την ανακοίνωση της πρυτανείας η οποία δημοσιεύθηκε στις 15.03.23, σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και την κατάληψη, νιώθουμε την ανάγκη να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους.

Αν και συμφωνούμε με τις πρώτες παραγράφους, φτάνοντας κανείς στην τελευταία που αναφέρεται αποκλειστικά στην κατάληψη και πως «δεν υπηρετεί τον δημοκρατικό διάλογο για την διαμόρφωση παραγωγικών προτάσεων» αλλά και ότι «δεν αποσκοπεί στην ουσιαστική θεραπεία των παθογενειών και της τελικής διόρθωσης του προβλήματος», μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει η υποκρισία της νέα Πρυτανικής Αρχής.

Η ίδια πρυτανεία όταν μπροστά στα μάτια της μετά από δικό της κάλεσμα, όπου παρευρεθήκαμε μαζί με τους σημερινούς καταληψίες και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων ώστε να συζητήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολές μας, είχε αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή τις προθέσεις και τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα των εν λόγω εκπροσώπων οι οποίοι δεν δίστασαν να μας επιτεθούν με χυδαία φρασεολογία και βαριές συκοφαντίες. Τότε, όχι μόνο δεν διέκοψαν οποιαδήποτε επικοινωνία αλλά και μετά την αποχώρησή μας, λόγω ακραίας σεξιστικής επίθεσης απέναντι σε μέλος μας, από αυτήν την εξευτελιστική για τα δεδομένα του ιδρύματος μας διαδικασία, η πρυτανεία επέλεξε να κάνει τα στραβά μάτια και να συνεχίσει αυτό το θέατρο του παραλόγου.

Τότε λοιπόν η πρυτανεία δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση ώστε να καταδικάσει το γεγονός και άφησε εκτεθειμένους όλους τους φοιτητές του ιδρύματος στο μένος οποιουδήποτε αρνητή της δημοκρατίας. Σήμερα, ρίχνοντας πραγματικά στάχτη στα μάτια του κόσμου, τους εγκαλεί να καταλάβουν ότι η κατάληψη δεν αποσκοπεί κάπου…

Πριν μία εβδομάδα, κινούμενη στο ίδιο μοτίβο, συνέχισε να υποστηρίζει τους ίδιους εκφραστές της αναρχίας και του μίσους, κάνοντάς τους πλάτες αλλά και ορίζοντάς τους υπεύθυνους, με δημόσια ανακοίνωση κιόλας, για την λειτουργία δομών (λέσχη) αλλά και την προστασία του ιδρύματος και των συμφοιτητών μας. Ας κάνει όποιος θέλει μία βόλτα στο Πολυτεχνείο Κρήτης να καταλάβει με ποιους συνομιλεί και συνεργάζεται η Πρυτανική Αρχή και τι συμβαίνει πραγματικά!

Κύριε Πρύτανη λυπούμαστε βαθιά για την εσωστρέφεια και την επιστροφή σε σκοτεινές εποχές που, με την στάση σας, προσπαθείτε να φέρετε το Πολυτεχνείο Κρήτης. Εμείς δεν διαπραγματευόμαστε ποτέ με εκβιαστές, όσο δύσκολη και αν είναι η θέση μας, γιατί πολύ απλά η δημοκρατία την οποία πιστεύουμε δεν εκβιάζεται από κανέναν!

Τα σχόλια είναι κλειστά.