Δεκάδες ζώα κάηκαν στις πυρκαγιές – Δραματικές επιχειρήσεις διάσωσης

Μια από τις δραματικές πτυχές του πύρινου εφιάλτη είναι τα δεκάδες ζώα, άγρια αλλά και συντροφιάς, που χάθηκαν στις φλόγες.

Δεκάδες ζώα κάηκαν στις πυρκαγιές – Δραματικές επιχειρήσεις διάσωσης

Η κάμερα του MEGA κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης αλόγων από ιππικό όμιλο στην Ανάβυσσο, ενώ σήμερα αστυνομικοί και εθελοντές έστησαν ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου να ανοίξουν καγκελόπορτα για να βγάλουν μέσα από εγκαταλελειμμένη αποθήκη έναν σκύλο.

Δραματικές επιχειρήσεις διάσωσης άγριων & οικόσιτων ζώων

Τρομαγμένο από την πύρινη λαίλαπα που πλησιάζει, αποπροσανατολισμένο από τους καπνούς που έχουν σκεπάσει τα πάντα γύρω του, ένα λευκό άλογο ψάχνει διέξοδο για να σωθεί.

Οι ιδιοκτήτες τους προσπαθούν να τα ηρεμίσουν και να τα απομακρύνουν από το σημείο.

Εγκλωβισμένα στην πύρινη λαίλαπα δεκάδες ζώα. Πολλά κάηκαν στις φλόγες και άλλα σώθηκαν την τελευταία στιγμή, όπως τα άλογα στον Ιππικό Όμιλο Αναβύσσου.

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του MEGA συγκλονίζουν. Οι καπνοί έχουν σκεπάσει τα πάντα. Μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων έχει τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ ο δυνατός αέρας δυσκολεύει την κατάσβεση.

Αποπροσανατολισμένα και φοβισμένα τα άλογα τρέχουν να σωθούν. Αναστατωμένα περιπλανώνται μέσα στους στάβλους.

Με κουβάδες και πυροσβεστήρες στα χέρια, εργαζόμενοι και εθελοντές καταβρέχουν τον χώρο και σβήνουν μικρές εστίες που ξεπηδούν μέσα στον Ιππικό Όμιλο.

Παράλληλα, προσπαθούν να ηρεμήσουν και να βοηθήσουν τα ζώα.

Για περισσότερες από 3 – 4 ώρες έμειναν εγκλωβισμένα, ψάχνοντας διέξοδο για να σωθούν από τον πύρινο εφιάλτη.

Στο σημείο φτάνει τελικά ένα φορτηγό ώστε να μεταφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα άλογα προκειμένου να μην καούν από τη φωτιά.

Δερβενοχώρια

Με πέτρες και λοστούς, αστυνομικοί και εθελοντές προσπαθούν να σπάσουν καγκελόπορτα σε μονοκατοικία στα Δερβενοχώρια, αφού πρώτα άκουσαν γαύγισμα σκύλου από το εσωτερικό.

Η πόρτα του φράχτη είναι κλειδωμένη με λουκέτο. Αποφασίζουν με μία πέτρα να κόψουν τα σύρματα του φράχτη.

Τα καταφέρουν, μπαίνουν στον προαύλιό χώρο, όμως και η πόρτα της αποθήκης από όπου ακούγεται ο σκύλος είναι κλειδωμένη.

Η επιμονή τους και οι προσπάθειές τους για να σώσουν τον σκύλο μεγάλες. Χρειάστηκε να «ξεριζώσουν» τους τσίγκους της αποθήκης για να ελευθερώσουν το ζώο.

Λουτράκι

Ακόμη και στις πλάτες τους κτηνοτρόφοι στο Λουτράκι παίρνουν τα ζώα τους και τα απομακρύνουν από το σημείο πρώτου φτάσει η φωτιά και τα κάψει.

Περισσότερα από 200 ζώα συντροφιάς διασώθηκαν από το ξέσπασμα της φωτιάς στον Νέο Κουβαρά. Πολλά όμως δυστυχώς ήταν και εκείνα που δεν κατάφεραν μνα γλιτώσουν και κάηκαν στις φλόγες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.