Δεκαήμερο καθαρισμού και καλλωπισμού στον Δήμο Πλατανιά

Ημερομηνία:

Η θεομηνία του 2019 ανέδειξε, με δραματικό τρόπο, την κοινωνική ευθύνη για τον τόπο μας. Τότε  τα ρέματα παρέσυραν χιλιάδες τόνους σκουπιδιών στη θάλασσα, αναδεικνύοντας μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα. Έχουμε χρέος ως αυτοδιοίκηση να διαχειριστούμε την προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος, για τους ίδιους τους εαυτούς μας και τις μελλοντικές γενιές.

Ο Δήμος Πλατανιά θα καταβάλει κάθε προσπάθεια συντονισμού και υποστήριξης, σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους, συλλογικούς φορείς, σχολικές κοινότητες, εθελοντικές ομάδες, για την υλοποίηση και εκτέλεση  μιας σειράς δράσεων.

  • Μάζεμα σκουπιδιών από διάφορα σημεία του Δήμου και αποκατάσταση αυτών με φύτεμα δέντρων (όπου είναι εφικτό) και τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης.
  • Ενεργοποίηση διαδικασίας απόσυρσης για τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα στους Δημόσιους χώρους (δρόμους, πλατείες, πεζοδρόμια) και σύσταση για τους ιδιωτικούς ( οικόπεδα ).
  • Ενημέρωση ιδιωτών για καθαρισμό των οικοπέδων τους από σκουπίδια, που αποτελούν εστίες ρύπανσης και μόλυνσης.
  • Συνέχεια Δενδροφυτεύσεων σε Δημόσιους χώρους (δρόμους- πλατείες).
  • Ασπρίσματα και καλλωπισμοί, στις γειτονιές του Δήμου.
  • Προβολή ειδικού σποτ για την ευαισθητοποίηση των δημοτών.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να ανταποκριθούν στη συλλογική προσπάθεια ευαισθητοποίησης, για περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση που αποτελεί σεβασμό στη ζωή και συνευθύνη.

Σας αποστέλλουμε  στον παρακάτω υπερσύνδεσμο το ειδικό σποτ  που δημιούργησε ο Δήμος Πλατανιά για την παραπάνω δράση,για να το χρησιμοποιήσετε για την  προώθηση της.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εφιάλτης στην Κρήτη: Μπήκαν στο σπίτι του,...

Στιγμές τρόμου έζησε 55χρονος στο Νιόχωρι Αποκορώνου, όταν δύο...

Ομιλία Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη, στον εορτασμό...

Υπάρχουν στιγμές που μοιάζουν να μην ανήκουν αποκλειστικά στο...

Εφιάλτης στην Κρήτη: Μπήκαν στο σπίτι του,...

Στιγμές τρόμου έζησε 55χρονος στο Νιόχωρι Αποκορώνου, όταν δύο...

Ομιλία Δημάρχου Χανίων, Π. Σημανδηράκη, στον εορτασμό...

Υπάρχουν στιγμές που μοιάζουν να μην ανήκουν αποκλειστικά στο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μαρισύνη Στρατάκη: Το “χρυσό” κορίτσι από το Αρκαλοχώρι κατέρριψε Πανελλήνιο ρεκόρ 16 ετών

Συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου. Νέο πανελλήνιο...

Εφιάλτης στην Κρήτη: Μπήκαν στο σπίτι του, τον μαχαίρωσαν και άρπαξαν 7.000€ και το αυτοκίνητο!

Στιγμές τρόμου έζησε 55χρονος στο Νιόχωρι Αποκορώνου, όταν δύο...

Το πρώτο σιτάρι που παράγει μόνο του λίπασμα για την καλλιέργειά του

Πιο φιλικό στο περιβάλλον και μικρότερο κόστος παραγωγής. Επιστήμονες στο...

Νέος «πονοκέφαλος» για την Airbus – Εντοπίστηκε ελάττωμα στην άτρακτο δεκάδων αεροσκαφών

Νέο πρόβλημα εντοπίστηκε σε αεροσκάφη της Airbus, καθώς κατασκευαστικό...