Δεκαπενταύγουστος – Με ευλάβεια οι εορτασμοί στη σκιά του κοροναϊού και των πυρκαγιών

Ημερομηνία:

Με τιμή εορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας την κοίμηση της Θεοτόκου μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Χριστιανοσύνης.
Με ευλάβεια και τήρηση των μέτρων γιορτάστηκε σήμερα η Κοίμηση της Θεοτόκου, ανάβοντας σε πολλές περιπτώσεις και ένα κερί για τους πυρόπληκτους,

Στα μεγάλα προσκυνήματα έχουν ληφθεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προκειμένου να μην παρατηρηθούν φαινόμενα συγχρωτισμός. Οι μάσκες, οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας και ο προκαθορισμένος αριθμός πιστών ανά ναό συνοδεύουν και εφέτος τον εορτασμό.

Στην Τήνο, το νησί της Μεγαλόχαρης γίνεται το μεγάλο προσκύνημα με τους πιστούς να προσέρχονται στον Ιερό Ναό της Παναγίας προκειμένου να προσκυνήσουν με τη δέουσα ευλάβεια.

Γονυπετείς οι πιστοί αποτίνουν φόρο τιμής στην Παναγία που στάθηκε δίπλα τους.

Στον Αη Ιωάννη τον Ρώσο στo Προκόπι της Εύβοιας, οι πιστοί μετά την τραγωδία που έζησαν τις προηγούμενες ημέρες, προσέρχονται στο Ιερό Ναό καθώς όπως λένε το χωριό σώθηκε από θαύμα.

Ένα κεράκι για τους πυρόπληκτους
Οι πιστοί τίμησαν την Θεοτόκο και στο Ναό της Νέας Παναγίας στη Θεσσαλονίκη.

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε μετά από έξι χρόνια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, η θεία Λειτουργία στην Παναγία τη Σουμελά στην Τραπεζούντα, χωρίς ωστόσο, το πλήθος των πιστών που συνέρρε στο παρελθόν.

Μήνυμα σύμπνοιας
Στον ναό κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νέα Φιλαδέλφεια παρακολούθησε τη θεία λειτουργία του 15 Αυγούστου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η Παναγία το ιερό πρόσωπο με το οποίο ο λαός ανέπτυξε τον πιο στενό δεσμό ανέκαθεν ενέπνεε αγάπη σύμπνοια ενότητα. Αξίες αναγκαίες κυρίως τώρα για να απαλύνουμε τον πόνο των συμπολιτών για να φτιάξουμε όλα όσα χάθηκαν στις πυρκαγιές με περίσκεψη και συνέπεια», είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στο μήνυμα του για τη γιορτή της ορθοδοξίας ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο διπλό μήνυμα της κοίμησης της Θεοτόκου για να αντιμετωπιστεί η κλιματική κρίση και η πανδημία.

«Οι δυσκολίες υπάρχουν για να μας διδάσκουν και να μας κάνουν καλύτερους. Αλλά και για να γιγαντώνουν το πείσμα μας. Η Πολιτεία ξέρει, μπορεί και θα ξαναχτίσει ό,τι γκρεμίστηκε. Με τους ενεργούς πολίτες δίπλα της, συμμαχητές στην ανασυγκρότηση της χώρας. Αλλά και υγιείς, με την ασπίδα του εμβολίου πριν απ’ το φθινόπωρο».

Ανάλογοι εορτασμοί, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πόλεμος Ιράν: Τι είναι το σχέδιο της...

Η ΕΥΠ για την προστασία των ελλήνων πολιτών προχώρησε...

Ο πόλεμος μπορεί να φέρει περισσότερους τουρίστες...

Οι ταξιδιώτες θεωρούν ασφαλή τη χώρα μας και αυτό...

Πόλεμος Ιράν: Τι είναι το σχέδιο της...

Η ΕΥΠ για την προστασία των ελλήνων πολιτών προχώρησε...

Ο πόλεμος μπορεί να φέρει περισσότερους τουρίστες...

Οι ταξιδιώτες θεωρούν ασφαλή τη χώρα μας και αυτό...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νόσος Αλτσχάιμερ: Από ποιον γονιό «μετράει» περισσότερο η κληρονομικότητα – Έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα

Ανατροπή στην κατανόηση των γενετικών παραμέτρων της νόσου Αλτσχάιμερ...

Άδωνις Γεωργιάδης: «Προνομιούχο» το Ηράκλειο από το υπουργείο Υγείας!

«Τότε γιατί έχουμε κλειστές ΜΕΘ και χειρουργεία και ο...

Ηράκλειο: Ποινή φυλάκισης 28 μηνών στον 40χρονο εκπαιδευτικό που καταγγέλλεται για ανάρμοστη συμπεριφορά

Η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη/παρεξηγήθηκε η χειρονομία μου, επιμένει...

Ιράν: Τι είναι η μαύρη βροχή και πόσο κακό κάνει στην υγεία

Ο πόλεμος στο Ιράν έχει κάνει την ατμόσφαιρα αποπνιχτική...