Η ΔΕΠΙΣ Ρεθύμνου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα κατά της κλειτοριδεκτομής και καταδικάζει κάθε μορφή σεξουαλικού ευνουχισμού

Ημερομηνία:

Την απερίφραστη καταδίκη της στην κλειτοριδεκτομή και σε κάθε μορφή σεξουαλικού ευνουχισμού εκφράζει η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) του Δήμου Ρεθύμνης.

Με αφορμή το γεγονός ότι ο ΟΗΕ έχει ανακηρύξει την 6η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της κλειτοριδεκτομής, η ΔΕΠΙΣ Ρεθύμνου μετά τη συνεδρίαση των μελών της και σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Ρεθύμνης εξέδωσε Δελτίο Τύπου, υιοθετώντας την καλή πρακτική του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ρεθύμνης, κατόπιν προτάσεως της προέδρου του και μέλους της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, κυρίας Ειρήνης Κουτσαλεδάκη.

Στην ανακοίνωση της μέσω του Δελτίο Τύπου, η ΔΕΠΙΣ τονίζει τα εξής:

«Εκφράζουμε προς πάσα κατεύθυνση τον αποτροπιασμό μας για τα κρούσματα μιας βάρβαρης πρακτικής στην οποία έχουν υποβληθεί πάνω από 150.000.000 γυναίκες σε όλο τον πλανήτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στους κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία τους.

Δεδομένου μάλιστα ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία κάθε χρόνο περίπου 2.000.000 γυναίκες υποβάλλονται σε ακρωτηριασμό των εξωτερικών γεννητικών οργάνων τους με στόχο την πλήρη υποταγή στον μελλοντικό σύζυγο τους, η ΔΕΠΙΣ υποστηρίζει την ανάγκη τόσο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της παγκόσμιας κοινότητας και ιδιαιτέρως των κατοίκων των αφρικανικών χωρών, όσο και της επιτακτικής κινητοποίησης ώστε να προστατεύονται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Βασικό, αταλάντευτο και αδιαπραγμάτευτο μέλημα μας εξακολουθεί να αποτελεί η εξάλειψη κάθε μορφής βίας, αλλά και διάκρισης εις βάρος των γυναικών σε όλα τα μέρη του πλανήτη.

Η Πρόεδρος του ΔΕΠΙΣ Δήμου Ρεθύμνης Δρ. Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα και τα μέλη».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τριόπετρα: «Πράσινο φως» από το υπουργείο Πολιτισμού...

Η επένδυση για το project του κυπριακού Ομίλου Φωτιάδη...

Αγροτικός «πόλεμος» στην Κρήτη: Ελέγχουν και τα…...

Σε κατάσταση έντονης ανησυχίας βρίσκονται χιλιάδες παραγωγοί και κτηνοτρόφοι,...

Τριόπετρα: «Πράσινο φως» από το υπουργείο Πολιτισμού...

Η επένδυση για το project του κυπριακού Ομίλου Φωτιάδη...

Αγροτικός «πόλεμος» στην Κρήτη: Ελέγχουν και τα…...

Σε κατάσταση έντονης ανησυχίας βρίσκονται χιλιάδες παραγωγοί και κτηνοτρόφοι,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συνταξιούχοι: Το νέο πακέτο με τις αυξήσεις και οι αλλαγές στην προσωπική διαφορά

Μόνιμα επιδόματα για συνταξιούχους και χήρες, επιστροφές ενοικίου και...

Αγροτικός «πόλεμος» στην Κρήτη: Ελέγχουν και τα… σημάδια στα ζώα, ενώ το ΟΣΔΕ έχει «κρεμάσει»!

Σε κατάσταση έντονης ανησυχίας βρίσκονται χιλιάδες παραγωγοί και κτηνοτρόφοι,...