Διαδικτυακή απάτη ύψους 53.000 ευρώ σε βάρος μεγάλου ξενοδοχείου της Κρήτης

Οι επιτήδειοι ξεγέλασαν τον διευθυντή της ξενοδοχειακής μονάδας – Πώς έγινε αντιληπτή η απάτη
Νέα διαδικτυακή απάτη σε βάρος μεγάλου και γνωστού ξενοδοχείου του νομού Ρεθύμνου διερευνούν οι αρχές. Οι επιτήδειοι άρπαγες του διαδικτύου κατάφεραν να εξαπατήσουν τον διευθυντή της ξενοδοχειακής μονάδας και να αποσπάσουν εν τέλει το ποσό των 53.000 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της τουριστικής επιχείρησης.

Οι άγνωστοι δράστες προφασίστηκαν ότι εκπροσωπούν μεγάλη και γνωστή εταιρία booking και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με το στέλεχος του ξενοδοχείου στις 15 Σεπτεμβρίου, εμφανίστηκαν ως διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε μια συνηθισμένη συναλλαγή κρατήσεων. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε και η διαδικασία προχώρησε, χωρίς να υπάρξει τίποτα το περίεργο ή το ασυνήθιστο. Οι επιτήδειοι ωστόσο, μέσω της τηλεφωνικής επικοινωνίας κατάφεραν να αποσπάσουν τα στοιχεία εκείνα που απαιτούνταν ώστε να αποκτήσουν διαδικτυακή πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ξενοδοχειακής μονάδας και να αρπάξουν τα 53.000 ευρώ.

Όταν όμως στις 21 Σεπτεμβρίου έφτασε στο ξενοδοχείο το αληθινό τιμολόγιο της εταιρίας booking ο διευθυντής με έκπληξη διαπίστωσε ότι τα εμφανιζόμενα οικονομικά στοιχεία δεν … είχαν συνάφεια με όσα είχαν συμφωνηθεί τηλεφωνικά. Πολύ γρήγορα διαπίστωσε ότι είχε πέσει θύμα απάτης και το γεγονός καταγγέλθηκε στις διωκτικές αρχές του Ρεθύμνου.https://www.cretalive.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.