Διαδικτυακός διαγωνισμός για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης

Ημερομηνία:

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Απορριμμάτων (21-29 Νοεμβρίου 2020)

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Απορριμμάτων (EWWR) (21-29 Νοεμβρίου 2020) με έναν διαδικτυακό διαγωνισμό, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της εποχής, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί διαδικτυακά, μέσω του επίσημου λογαριασμού του Υπουργείου στο Instagram. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να απαντήσουν σωστά σε ερωτήσεις σχετικά με τα απορρίμματα και την ανακύκλωση. Οι νικητές, που θα αναδειχθούν μέσω κλήρωσης, θα λάβουν ως συμβολικό δώρο την επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα του ΕΟΑΝ, σχεδιασμένη από τη Σίλια Κριθαριώτη.

Σημειώνεται πως το θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Απορριμμάτων είναι τα «αθέατα απόβλητα», δηλαδή τα απόβλητα τα οποία δημιουργούνται κατά τη διαδικασία της παραγωγής. Είναι χαρακτηριστικό πως ένα μικρό και ελαφρύ κινητό τηλέφωνο δημιουργεί κατά την παραγωγή του 86 κιλά αποβλήτων!

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Απορριμμάτων (EWWR) αποτελεί τη μεγαλύτερη καμπάνια ευαισθητοποίησης για την πρόληψη δημιουργίας απορριμμάτων στην Ευρώπη. Χιλιάδες εθελοντές ενώνουν κάθε χρόνο τις δυνάμεις τους και πραγματοποιούν δράσεις ευαισθητοποίησης γύρω από το τρίπτυχο «Mείωση, Eπαναχρησιμοποίηση, Aνακύκλωση» (3Rs=Reduce, Reuse, Recycle), που βρίσκεται στον πυρήνα του σκοπού της Εβδομάδας.

Όσοι επιθυμούν να διπλασιάσουν τις πιθανότητες τους στο διαγωνισμό μπορούν να συμπληρώνουν το quiz του ΕΟΑΝ στην ιστοσελίδα του. Ο ΕΟΑΝ είναι ο εθνικός συντονιστής των δράσεων πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας.
Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους του διαγωνισμού στη ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη διεύθυνση: https://ypen.gov.gr/diadiktyakos-diagonismos-gia-tin-evaisthitopoiisi-ton-politon-se-themata-anakyklosis/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το φθινόπωρο η αυτοβιογραφία της Ντόρας Μπακογιάννη...

Τι ανέφερε η Βουλευτής ΝΔ Χανίων στο ΕΤ –...

Νησιά: Σχέδιο «επιβίωσης» για το ΕΚΑΒ ενόψει...

Σχέδιο άμεσης ενίσχυσης των νησιωτικών δομών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας...

Το φθινόπωρο η αυτοβιογραφία της Ντόρας Μπακογιάννη...

Τι ανέφερε η Βουλευτής ΝΔ Χανίων στο ΕΤ –...

Νησιά: Σχέδιο «επιβίωσης» για το ΕΚΑΒ ενόψει...

Σχέδιο άμεσης ενίσχυσης των νησιωτικών δομών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Νησιά: Σχέδιο «επιβίωσης» για το ΕΚΑΒ ενόψει τουριστικής περιόδου – Επιστρατεύεται ξανά ο Στρατός

Σχέδιο άμεσης ενίσχυσης των νησιωτικών δομών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας...

Έρευνα συνδέει την έκθεση της μητέρας σε τοξικές ουσίες και άγχος με εμφάνιση αυτισμού στο παιδί

Οι συσχετίσεις παρατηρήθηκαν για επαγγέλματα στα οποία εργάζονταν οι...

ΑΑΔΕ: Άνοιξε εκ νέου το σύστημα ΕΑΕ 2025 για διορθώσεις και υποβολή δικαιολογητικών

Το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό έως και την Τετάρτη...