Διαδίκτυο : Εκβιασμοί με γυμνές φωτογραφίες και προσωπικά βίντεο

Ημερομηνία:

Ανησυχητικές διαστάσεις, ειδικά την περίοδο της καραντίνας, έχει πάρει το φαινόμενο δημοσιοποίησης βίντεο ή φωτογραφιών με προσωπικές στιγμές ζευγαριών σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, ως εκδίκηση ή ως μέσο εκβιασμού, με τα θύματα να είναι κυρίως γυναίκες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στη διάρκεια του lockdown οι καταγγελίες έχουν αυξηθεί, ενώ η αστυνομία ζητά από τα θύματα να μην φοβούνται και να προσφεύγουν στις Αρχές.

Ο αστυνομικός διευθυντής Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Χαλκιάς, τόνισε στην ΕΡΤ: «Προτρέπουμε τα θύματα να μην έχουν καμία ντροπή και να έρθουν να το καταγγείλουν στην υπηρεσία μας». Και προσέθεσε ότι οι Αρχές διαθέτουν εργαλεία, με τα οποία μπορούν να κατεβάσουν από το ίντερνετ βίντεο και φωτογραφίες, που εκθέτουν τα θύματα.

«Προσωπικές στιγμές μεταξύ ζευγαριών μεταφέρονται από κινητό σε κινητό και από υπολογιστή σε υπολογιστή», εξηγεί ο δικηγόρος, Αντώνης Κουδρόγλου, και προσθέτει: «Το lockdown έφερε την αύξηση της χρήσης του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μπορεί κάπως να εξηγήσει και την έξαρση τέτοιων περιστατικών».

Σε σοκ τα θύματα που κατέθεσαν

«Δημιούργησε πλαστό προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και έβαλε φωτογραφία μου. Ήμουν σχεδόν γυμνή. Δίπλα έβαλε το τηλέφωνο από το πατρικό μου. Και όλα αυτά, για να με εκδικηθεί επειδή χωρίσαμε», αναφέρει σε κατάθεσή της 33χρονη.

«Είδα το βίντεο σε μία ιστοσελίδα. Σοκαρίστηκα. Είναι πολύ ιδιαίτερες στιγμές μου και τις είδαν όλοι. Ντρέπομαι», ανέφερε 37χρονη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο...

Στα αγροτικά μπλόκα πέρασαν τα Χριστούγεννα αγρότες και κτηνοτρόφοι,...

Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Το «σχέδιο τριών σταδίων»...

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της 87χρονης Ελένης...

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο...

Στα αγροτικά μπλόκα πέρασαν τα Χριστούγεννα αγρότες και κτηνοτρόφοι,...

Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Το «σχέδιο τριών σταδίων»...

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της 87χρονης Ελένης...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Χριστούγεννα στην Πόλη 2025»: Οι εκδηλώσεις το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου

Με πλούσιες εκδηλώσεις συνεχίζεται το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου...

Ηράκλειο : Σύλληψη ατόμου για άσκοπους πυροβολισμούς και όπλα

Συνελήφθη ημεδαπός για άσκοπους πυροβολισμούς και παραβάσεις...

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Στα αγροτικά μπλόκα πέρασαν τα Χριστούγεννα αγρότες και κτηνοτρόφοι,...

Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Το «σχέδιο τριών σταδίων» που βλέπουν οι Αρχές

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της 87χρονης Ελένης...