Διαδίκτυο : Εκβιασμοί με γυμνές φωτογραφίες και προσωπικά βίντεο

Ημερομηνία:

Ανησυχητικές διαστάσεις, ειδικά την περίοδο της καραντίνας, έχει πάρει το φαινόμενο δημοσιοποίησης βίντεο ή φωτογραφιών με προσωπικές στιγμές ζευγαριών σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, ως εκδίκηση ή ως μέσο εκβιασμού, με τα θύματα να είναι κυρίως γυναίκες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στη διάρκεια του lockdown οι καταγγελίες έχουν αυξηθεί, ενώ η αστυνομία ζητά από τα θύματα να μην φοβούνται και να προσφεύγουν στις Αρχές.

Ο αστυνομικός διευθυντής Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Χαλκιάς, τόνισε στην ΕΡΤ: «Προτρέπουμε τα θύματα να μην έχουν καμία ντροπή και να έρθουν να το καταγγείλουν στην υπηρεσία μας». Και προσέθεσε ότι οι Αρχές διαθέτουν εργαλεία, με τα οποία μπορούν να κατεβάσουν από το ίντερνετ βίντεο και φωτογραφίες, που εκθέτουν τα θύματα.

«Προσωπικές στιγμές μεταξύ ζευγαριών μεταφέρονται από κινητό σε κινητό και από υπολογιστή σε υπολογιστή», εξηγεί ο δικηγόρος, Αντώνης Κουδρόγλου, και προσθέτει: «Το lockdown έφερε την αύξηση της χρήσης του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μπορεί κάπως να εξηγήσει και την έξαρση τέτοιων περιστατικών».

Σε σοκ τα θύματα που κατέθεσαν

«Δημιούργησε πλαστό προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και έβαλε φωτογραφία μου. Ήμουν σχεδόν γυμνή. Δίπλα έβαλε το τηλέφωνο από το πατρικό μου. Και όλα αυτά, για να με εκδικηθεί επειδή χωρίσαμε», αναφέρει σε κατάθεσή της 33χρονη.

«Είδα το βίντεο σε μία ιστοσελίδα. Σοκαρίστηκα. Είναι πολύ ιδιαίτερες στιγμές μου και τις είδαν όλοι. Ντρέπομαι», ανέφερε 37χρονη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τι αλλάζει στα διαβατήρια: Πώς θα ταξιδεύουμε...

Νέο Σύστημα Ελέγχου στην Ε.Ε. - Tι πρέπει να...

Ακαθάριστα οικόπεδα 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα –...

Σε εφαρμογή τίθεται το νέο καθεστώς για τα ακαθάριστα...

Τι αλλάζει στα διαβατήρια: Πώς θα ταξιδεύουμε...

Νέο Σύστημα Ελέγχου στην Ε.Ε. - Tι πρέπει να...

Ακαθάριστα οικόπεδα 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα –...

Σε εφαρμογή τίθεται το νέο καθεστώς για τα ακαθάριστα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μεγάλη Παρασκευή: Η ζωή εν τάφω…

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής γίνεται ο στολισμός του...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξεκίνησαν παγκοσμίως οι πωλήσεις εισιτηρίων

Η οργανωτική επιτροπή «LA28» ανακοίνωσε ότι πούλησε περισσότερα εισιτήρια...

Τι αλλάζει στα διαβατήρια: Πώς θα ταξιδεύουμε από την Παρασκευή

Νέο Σύστημα Ελέγχου στην Ε.Ε. - Tι πρέπει να...