Διαγνωστικά Κέντρα : Λουκέτο από τις 21 Νοεμβρίου – Μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους

Ημερομηνία:

Aπεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν, από τις 21 Νοεμβρίου, τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, καθώς και οι κλινικοεργαστηριακοί, όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ).

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ζητάει την κατάργηση του claw back, τονίζοντας ότι οδηγεί «τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής στη χρεοκοπία».

Όπως ανακοίνωσε ο ΠΑΣΙΔΙΚ μετά από ευρεία σύσκεψη που στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που είναι ο θεσμικός θεματοφύλακας όλου του ιατρικού κόσμου της χώρας, στην οποία συμμετείχαν όλες σχεδόν οι πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες ενώσεις των ιδιωτικών μονάδων εργαστηριακής και κλινικο-εργαστηριακής ιατρικής, αλλά και Πρόεδροι άλλων μεγάλων Ιατρικών Συλλόγων, αποφασίστηκε η έναρξη κινητοποιήσεων του κλάδου των ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων, με μοναδικό αίτημα την κατάργηση του claw back, του ανήθικου, ληστρικού και καταστροφικού μέτρου της αυτόματης περικοπής υπέρβασης των δαπανών ενός κλειστού και ανεπαρκούς προϋπολογισμού για τις πραγματικές ανάγκες των 10.000.000 ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις.

Σημειώνεται ότι ο κλάδος είχε κλυδωνιστεί από κινητοποιήσεις και τον περασμένο Μάιο με πολύ μεγάλη συμμετοχή διεκδικώντας ακριβώς την ικανοποίηση του ίδιου αιτήματος, αλλά η απεργία διεκόπη λόγω των πολιτικών εξελίξεων.

Όπως εξηγούν οι εκπρόσωποι του κλάδου, το clawback προστιθέμενο σε άλλα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβάλλει από το έτος 2013 και μετά, «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια όλες ανεξαιρέτως τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής στη χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή».

Ο ΠΑΣΙΔΙΚ επισημαίνει ότι πάνω από το 95% των ασφαλισμένων του Οργανισμού εξυπηρετούνται από τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής (Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια), αφού οι περισσότερες κρατικές δομές έχουν καταρρεύσει. Η απεργία θα είναι τριήμερη και ξεκινά στις 21/11/2019 οπότε και θα μπει λουκέτο στις μονάδες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αυτοί είναι 10 έξυπνοι τρόποι να αξιοποιήσουμε...

Πρωτοχρονιά χωρίς σπατάλη: Τι μπορούμε να κάνουμε τα φαγητά...

Επιστρατεύονται στρατιωτικοί κτηνίατροι για την αντιμετώπιση της...

Τι δήλωσε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Θανάσης Δαβάκης. Με πρωτοβουλία...

Αυτοί είναι 10 έξυπνοι τρόποι να αξιοποιήσουμε...

Πρωτοχρονιά χωρίς σπατάλη: Τι μπορούμε να κάνουμε τα φαγητά...

Επιστρατεύονται στρατιωτικοί κτηνίατροι για την αντιμετώπιση της...

Τι δήλωσε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Θανάσης Δαβάκης. Με πρωτοβουλία...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο Σάββατο 3 Ιανουαρίου

Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 4 Ιανουαρίου,...

Αυτοί είναι 10 έξυπνοι τρόποι να αξιοποιήσουμε ό,τι περίσσεψε από το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς

Πρωτοχρονιά χωρίς σπατάλη: Τι μπορούμε να κάνουμε τα φαγητά...

Επιστρατεύονται στρατιωτικοί κτηνίατροι για την αντιμετώπιση της ευλογιάς αιγοπροβάτων

Τι δήλωσε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Θανάσης Δαβάκης. Με πρωτοβουλία...

Οι καλύτερες τροφές για αποκατάσταση των μυών

Ας δούμε ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές. Μετά από έντονη...