Διακήρυξη Προοδευτικής Συμμαχίας Χανίων .

Διακήρυξη Προοδευτικής Συμμαχίας Χανίων .

Διαπίστωση κάθε  προοδευτικού ανθρώπου σήμερα είναι ότι η Ευρώπη βρίσκετε σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Όλες οι δυνάμεις του γερασμένου κατεστημένου της Ευρώπης ενώθηκαν σε μια ανίερη συμμαχία για να υπερασπίσουν  την  πλήρη  ασυδοσία  των «αγορών», τη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα που ισοπεδώνει κοινωνίες, τσακίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ποδοπατά τις δημοκρατικές κατακτήσεις αιώνων.

Οι δυνάμεις αυτές δεν είναι άλλες  από  τους  τραπεζίτες, τους τζογαδόρους των «αγορών», τους ρατσιστές, τους ναζί που κάνουν  δυναμικά την εμφάνιση  τους

Και  στην Ελλάδα, αυτές οι  αντιδραστικές  δυνάμεις ενώθηκαν και πάλι με αποτέλεσμα  την καταστροφή της κοινωνία και της οικονομίας. Αλλά  οι  στόχοι τους  πηγαίνουν  πολύ  πιο μακριά.

Πολιτικός εκφραστής όλων  αυτών, είναι  η πιο ακραία και αδίστακτη δεξιά από την εποχή της Μεταπολίτευσης  (ΝΔ-ΛΑΟΣ) και συνεργάτες  τους διε-φθαρμένες  πολιτικές δυνάμεις με  τις αντιδραστικές ηγεσίες τους. Είναι  επίσης τα διεφθαρμένα  Μέσα  Μαζικής Ενημέρωσης.  Είναι αυτοί που μιλάνε για «στρατηγική ήττα της Αριστεράς».

Είναι αυτοί που ενώ η χώρα πληρώνει της συνέπειες της κρίσης που οι ίδιοι προκάλεσαν, νοιάζονται για την ιδεολογική  ήττα του αντιπάλου τους, αδιαφο-ρώντας για το λαό.

Είναι καιρός οι προοδευτικοί  άνθρωποι, δημοκράτες, σοσιαλιστές, σοσιαλδη-μοκράτες να εκθέσουν καθαρά στο λαό τις θέσεις τους, τους σκοπούς τους, τις επιδιώξεις τους και την πρόθεση τους κάτω από ποια στρατηγική θα συνταχθούν.

Για τον σκοπό αυτό, όλοι και όλες εμείς που ανήκουμε στην μεγάλη Δημο-κρατική Παράταξη  καλούμαστε να δώσουμε ξανά με δύναμη και αποφασι-στικότητα τη μάχη για να συντριβεί η δεξιά η ακροδεξιά, ο νεοφιλελευθερισμός και οι κομματικοί εκφραστές τους στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 (Ευ-ρωεκλογές – Εθνικές εκλογές).

Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη είναι  εδώ. Είναι πλειοψηφικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και δεν χρειάζεται να «εφευρεθεί» ξανά.

Έχει ιστορική μνήμη, ιδεολογική αναφορά, σύμβολά, παρελθόν, παρόν και κυρίως μέλλον.

Αρνούμαστε να παραμείνουμε «άφωνοι μάρτυρες» της ιστορίας.

Η απάντηση μας στο ερώτημα ΔΕΞΙΑ ή ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ είναι ιστορικά αυταπόδεικτη και δεν χρειάζεται επεξηγήσεις.

Αρχίζοντας από τις πολιτικές μάχες των Ευρωεκλογών, συνεχίζουμε να γρά-φουμε την Ιστορία της Προόδου  του  λαού, που είναι και θα είναι πάντα η δική μας Ιστορία».

Καλούμε  λοιπόν κάθε έντιμο προοδευτικό Χανιώτη-σα, στον τόπο δουλειάς, στο χωριό και την πόλη, να παλέψει για να κλείσουμε τον δρόμο στους διεφθαρμένους, διαπλεκόμενους  και  αντιλαϊκούς  κομματικούς  μηχανισμούς που κατέστρεψαν  τον  κοινωνικό  ιστό  και  την  οικονομία  της χώρα μας.

      Προσωρινή  Συντονιστική  Επιτροπή

Αγοραστάκης  Δημήτρης

Μανατάκης  Μανόλης

Παπαδάκης  Πέτρος

Περουλάκης  Γιώργος

Σεϊμένης  Παύλος

Τα  ονόματα αναφέρονται ενδεικτικά ως σημείο αναφοράς  για τη έναρξη δημοσίου διαλόγου.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.