Διαλύεται το κόμμα του Καμμένου!

Διαλύεται το κόμμα του Καμμένου! Τα σημάδια της πορείας διάλυσης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων φάνηκαν προτού καν …..

Τα σημάδια της πορείας διάλυσης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων φάνηκαν προτού καν ξεκινήσει η συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ με θέμα το μέλλον του Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Τόσο ο Πάνος Καμμένος, όσο και οι υπόλοιποι βουλευτές του δεν αντάλλαξαν μαζί του ούτε μια καλημέρα δείχνοντάς του ξεκάθαρα ότι τον αντιμετωπίζουν ως ξένο σώμα.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος κάθισε απέναντι από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και κοίταζε διαρκώς το κινητό του, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την έκδηλη αμηχανία του.

«Αν μέχρι αύριο το πρωί (σ.σ. της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου) ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν παραιτηθεί από βουλευτής, τότε θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ» δήλωσε ο Π. Καμμένος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστή η απάντηση που έδωσε ο βουλευτής -ο οποίος υπενθυμίζουμε έχει δηλώσει την στήριξή του προς την κυβέρνηση- σχετικά με το αν θα κάνει πράξη την δέσμευσή του να παραιτηθεί από την έδρα του αύριο Παρασκευή, προκειμένου να ψηφίσει πρώτα υπέρ της κύρωσης του Πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Καμμένος: Ο Κουίκ να παραδώσει την έδρα

Στη συνέχει o Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν τυχόν παραίτηση του Θ. Παπαχριστόπουλου. Πρώτος επιλαχών είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος από καιρό έχει έλθει σε ρήξη με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

«Από κει και πέρα η ευθύνη ανήκει στον κ. Τσίπρα και στον κ. Κουίκ αν θα εκτελέσουν τη Μακεδονία ή ο Κουίκ θα παραδώσει την έδρα του στους ΑΝΕΛ όπου και ανήκει» τόνισε ο Π. Καμμένος, απαιτώντας από τον Τέρενς Κουίκ -εάν προηγηθεί η παραίτηση Παπαχριστόπουλου από τη βουλευτική έδρα- να παραδώσει κι αυτός με τη σειρά του την έδρα προκειμένου να την αναλάβει ο δεύτερος επιλαχών του κόμματος στη β’ Αθηνών.

Ταυτόχρονα, σήμερα αναμένεται να παραδοθεί και η γνωμοδότηση Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής σχετικά με το μέλλον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ εφόσον μείνει με 5 βουλευτές. Υπενθυμίζουμε ότι στο άρθρο 15 του Κανονισμού της Βουλής προβλέπεται ως κατώτατο όριο διατήρησης Κ.Ο. οι 5 βουλευτές, εφόσον όμως έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα.

Σε περίπτωση παραίτησης του Θ. Παπαχριστόπουλου, είναι πολύ πιθανό ο Τ. Κουίκ να κρατήσει την έδρα και να ανεξαρτητοποιηθεί, αφήνοντας την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ με τέσσερις εκλεγμένους με το κόμμα του Καμμένου συν τον Αριστείδη Φωκά με την Ενωση Κεντρώων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.