Η διαθήκη, η χήρα, ο γιος κι ένας Ελβετός – Ξεκίνησε η δίκη για την περιουσία Τράγκα

Ο γιος του εκλιπόντος δημοσιογράφου και εκδότη, Γιάννης Τράγκας, έχει μηνύσει για απιστία τον συνεκτελεστή της διαθήκης Φραντζεσκόνι Ίβο

Η διαθήκη, η χήρα, ο γιος κι ένας Ελβετός – Ξεκίνησε η δίκη για την περιουσία Τράγκα

Σε ρόλους μηνυτών και κατηγορούμενων βρίσκονται πλέον και οι δύο συνεκτελεστές της διαθήκης του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 14 Δεκεμβρίου 2021.

Ο γιος του εκλιπόντος δημοσιογράφου και εκδότη, Γιάννης Τράγκας, έχει μηνύσει για απιστία τον συνεκτελεστή της διαθήκης, Φραντζεσκόνι Ίβο, επικαλούμενος διάφορες χρηματικές καταβολές που έχει πραγματοποιήσει.

Γιώργος Τράγκας: Η διαθήκη, η χήρα, ο γιος, κι ένας Ελβετός δικηγόρος

Υπέρ του υιού Τράγκα έχει παρέμβει ο έτερος συνεκτελεστής της διαθήκης, ο διακεκριμένος συμβολαιογράφος Στέφανος Βασιλάκης.

Την Τετάρτη (28/2) επρόκειτο να συζητηθούν στο δικαστήριο οι αιτήσεις του Γιάννη Τράγκα, που ζητά την παύση του συνεκτελεστή της διαθήκης Φραντζεσκόνι Ίβο, ως επίορκου. Η δίκη ανεβλήθη λόγω της απεργίας και το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε για τη διατήρηση της προσωρινής διαταγής.

Ο Ελβετός είναι με την πλευρά της χήρας Τράγκα, από την άλλη, ο γιος λέει πως κακώς πληρώνεται από τη διαθήκη για τις υπηρεσίες του.

Το ποσό που ο γιος λέει πως πληρώθηκε ο Ελβετός φτάνει τα 400.000 ευρώ. Την ίδια ώρα, κόντρα για τα ακίνητα έχει ξεσπάσει με την χήρα και τον γιο.

Τα ακίνητα και το ύψος της περιουσίας

Η χήρα φέρεται να επιθυμεί να μην συμπεριληφθεί στην κληρονομιά κανένα ακίνητο των ΗΠΑ, εκτός από το διαμέρισμα στον ουρανοξύστη Olympic Tower, στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, ενώ ο γιος διαφωνεί.

Ο Νίκος Αγαπημός, δικηγόρος του Γιάννη Τράγκα, μίλησε στο MEGA. «Υπάρχουν έλεγχοι του Δημοσίου σε εξέλιξη και αυτό είναι κάτι που εστιάζει ο Γιάννης. Αυτό που θέλει είναι να καταγραφεί όλο το ενεργειακό της περιουσίας. Πάνω από το 60% βρίσκεται σε μία εταιρεία στο εξωτερικό, της Family Line. Εκεί είναι ο μοναδικός μέτοχος στα 5 ακίνητα της Αμερική, όπου το ένα έχει ήδη εκποιηθεί από την Καρρά», είπε αρχικά.

«Εμείς θέλουμε ένα καταγραφεί όλο το ενεργειακό ώστε να πληρωθεί το Δημόσιο στην πραγματική του διάσταση και ό,τι απομείνει να μοιραστεί μεταξύ των κληρονόμων. Αν περιορίσουμε την κληρονομιά μόνο στο όνομά του και όχι στην εταιρία που ήταν μοναδικός μέτοχος, δεν θα φτάσουν για να πληρωθεί το ελληνικό Δημόσιο. Δεν εκτιμώ πως έχουμε να κάνουμε με κάποια περιούσια που ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ συνολικά», προσέθεσε.

Η μάχη στις δικαστικές αίθουσες θα συνεχιστεί και για άλλα θέματα που αφορούν τη δέσμευση περιουσιακών του εκλιπόντος δημοσιογράφου από την εφορία και την κατανομή άλλων μεταξύ των κληρονόμων του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.