Δίκη Δουρουντάκη: Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στο Ρέθυμνο η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του 70χρονου κτηνοτρόφου Παντελή Δουρουντάκη από τα Σφακιά, η σορός του οποίου είχε βρεθεί περίπου δυόμιση μήνες μετά την εξαφάνισή του, θαμμένη σε λάκκο 5 μέτρων, στον Αλικιανό Χανίων.

Η δίκη ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου όμως λόγω απουσίας του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής ξεκίνησε σήμερα νωρίς το πρωί.Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν τα δύο αδέλφια, 39 και 44 ετών που συνελήφθησαν μετά από έρευνες των αστυνομικών αρχών, στις 19 Ιουνίου του 2018.

Πρώτη κατέθεσε η χήρα του Παντελή Δουρουντάκη η οποία αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο κατηγορουμένων και του συζύγου της.Στη συνέχεια κατέθεσε η κόρη του θύματος και αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Το δικαστήριο διέκοψε για την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου.

Θαμμένος πέντε μέτρα κάτω από το έδαφος

Πέντε μέτρα κάτω από το έδαφος βρισκόταν ο 70χρονος Παντελής Δουρουντάκης σε μία έκταση όπου εκτελούσε εργασίες ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή έψαχναν στη συγκεκριμένη περιοχή χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα ωστόσο, ο ένας από τους κατηγορουμένους, υπέδειξε στις αρχές το σημείο όπου θάφτηκε η σορός του άτυχου κτηνοτρόφου.

Οι άνδρες της αστυνομίας άρχισαν το σκάψιμο και βρήκαν πρώτα το αυτοκίνητο – σε βάθος πέντε μέτρων από το έδαφος – και ένα μέτρο πιο κάτω τον 70χρονο.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Με κυνηγετική καραμπίνα πυροβολήθηκε στο στήθος ο 70χρονος Παντελής Δουρουντάκης, τραύματα τα οποία αποδείχθηκαν θανατηφόρα. Αυτό ήταν το συμπέρασμα της επίπονης διαδικασίας νεκροψίας – νεκροτομής που διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη.

Πιο συγκεκριμένα ο θάνατος οφείλεται «κάκωση σπλάγχνων θώρακος και πλήξη χόνδρων από μακρύκανο κυνηγετικό πυροβόλο όπλο». Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της νεκροψίας επίσης ο Δουρουντάκης δολοφονήθηκε την ημέρα της εξαφάνισης του δηλαδή στις 7 Μαρτίου 2018.

cretapost.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.