Δικογραφία από την Αντιτρομοκρατική για 39χρονο που ζητούσε ένοπλη Τζιχάντ στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Ο 39χρονος Αιγύπτιος στήριζε το ένοπλο τμήμα της Χαμάς, τις Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ με τις αναρτήσεις του.
Δικογραφία σε βάρος 39χρονου Αιγύπτιου που προέτρεπε σε πράξεις βίας με αναρτήσεις του, σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση του άρθρου 187Α παρ. 6 σε συνδυασμό με το άρθρο 98 του Ποινικού Κώδικα.

Υποστήριζε τις Ταξιαρχίες του Αλ Κασάμ
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος που κατοικεί στην Ελλάδα τα δέκα τελευταία χρόνια, υποστήριζε μέσα από τα προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα τη δράση των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, που αποτελούν ένοπλη οργάνωση που υποστηρίζει τον αγώνα της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Παράλληλα, ο Αιγύπτιος καλούσε τους μουσουλμάνους της Ελλάδας σε ένοπλη Τζιχάντ.

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση Ταξιαρχίες του Αλ Κασάμ ιδρύθηκε το 1992, με την ονομασία της να προέρχεται από τον Σύρο ιεροκήρυκα Εζντίν Αλ Κασάμ, ο οποίος στις αρχές του 20ού αιώνα καλούσε σε ένοπλη αντίσταση κατά των «νέων σταυροφόρων» της αποικιοκρατίας και το 1935 σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με τη βρετανική αστυνομία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου υπηκόου τρίτης χώρας, διότι σε αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο του 2023 αναφερόμενος στον πόλεμο που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, προέτρεπε σε πράξεις βίας.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση του άρθρου 187 Α παρ. 6 σε συνδυασμό με το άρθρο 98 του Ποινικού Κώδικα».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Xανιά : «Με εκδηλώσεις και παρελάσεις τιμήθηκε...

Με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων,...

Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων : Ψήφισμα Διαμαρτυρίας...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ & ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ και ΤΟΥ...

Xανιά : «Με εκδηλώσεις και παρελάσεις τιμήθηκε...

Με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων,...

Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων : Ψήφισμα Διαμαρτυρίας...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ & ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ και ΤΟΥ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συνεργασία Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου με το Αστικό ΚΤΕΛ για την οδική ασφάλεια

Συνεργασία Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου με το Αστικό ΚΤΕΛ...

Στην παράδοση του πρώτου τμήματος του νέου ΒΟΑΚ παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Μανώλης Μενεγάκης: Θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Υποδομών στην αξιοποίηση...

Λαμπρή λιτανεία των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων και της Παναγίας Σουμελά στο Ρέθυμνο

28 Οκτωβρίου 2026 Μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και πάνδημη λιτανεία στους...