Δικογραφία από την Αντιτρομοκρατική για 39χρονο που ζητούσε ένοπλη Τζιχάντ στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Ο 39χρονος Αιγύπτιος στήριζε το ένοπλο τμήμα της Χαμάς, τις Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ με τις αναρτήσεις του.
Δικογραφία σε βάρος 39χρονου Αιγύπτιου που προέτρεπε σε πράξεις βίας με αναρτήσεις του, σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση του άρθρου 187Α παρ. 6 σε συνδυασμό με το άρθρο 98 του Ποινικού Κώδικα.

Υποστήριζε τις Ταξιαρχίες του Αλ Κασάμ
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος που κατοικεί στην Ελλάδα τα δέκα τελευταία χρόνια, υποστήριζε μέσα από τα προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα τη δράση των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, που αποτελούν ένοπλη οργάνωση που υποστηρίζει τον αγώνα της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Παράλληλα, ο Αιγύπτιος καλούσε τους μουσουλμάνους της Ελλάδας σε ένοπλη Τζιχάντ.

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση Ταξιαρχίες του Αλ Κασάμ ιδρύθηκε το 1992, με την ονομασία της να προέρχεται από τον Σύρο ιεροκήρυκα Εζντίν Αλ Κασάμ, ο οποίος στις αρχές του 20ού αιώνα καλούσε σε ένοπλη αντίσταση κατά των «νέων σταυροφόρων» της αποικιοκρατίας και το 1935 σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με τη βρετανική αστυνομία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου υπηκόου τρίτης χώρας, διότι σε αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο του 2023 αναφερόμενος στον πόλεμο που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, προέτρεπε σε πράξεις βίας.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση του άρθρου 187 Α παρ. 6 σε συνδυασμό με το άρθρο 98 του Ποινικού Κώδικα».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αποτελεσμάτων Εγγραφών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς...

Από τη Δ/νση Προσχολικής Αγωγής Παιδείας & Δια βίου...

ΟΑΚ: Νέα σύμβαση συνεργασίας με τον ΤΟΕΒ...

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για την κάλυψη των...

Αποτελεσμάτων Εγγραφών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς...

Από τη Δ/νση Προσχολικής Αγωγής Παιδείας & Δια βίου...

ΟΑΚ: Νέα σύμβαση συνεργασίας με τον ΤΟΕΒ...

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για την κάλυψη των...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 46ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ομορφιάς!

Δήλωσε τώρα συμμετοχή και διεκδίκησε τον τίτλο που θα...

«20 Πράξεις Αγάπης για τον Νικήτα»: Η οικογένεια και οι φίλοι του μετατρέπουν τον πόνο σε προσφορά

Οι δράσεις περιλαμβάνουν εθελοντική αιμοδοσία, δενδροφυτεύσεις, στήριξη παιδιών και...

83η Επέτειος Μνήμης των Εκτελεσθέντων Μυλοποταμιτών στον Γουρνόλακκο

83η Επέτειος Μνήμης των Εκτελεσθέντων Μυλοποταμιτών στον Γουρνόλακκο Ο Δήμος...

Εορτολόγιο 3 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...