Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Ημερομηνία:

Η «Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών», αποτελεί αιτία να επισημανθεί και πάλι το αποτρόπαιο αυτό γεγονός, που στιγματίζει την ανθρώπινη πορεία και τον πολιτισμό μας, ακόμη και στον 21ο αιώνα.
Η σωματική ή ψυχολογική βία κατά των γυναικών, δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο – συναντάται σε κάθε χώρα, σε οποιοδήποτε τομέα τής καθημερινότητας, σε κάθε περιβάλλον: οικογενειακό, φιλικό, ή εργασιακό.
Δεν μένουμε σιωπηλοί. Δεν συγκαλύπτουμε τις βίαιες συμπεριφορές. Ενθαρρύνουμε και συμπαραστεκόμαστε. Όλοι: φίλοι, συγγενείς, γείτονες που είναι μάρτυρες κακοποιητικών συμπεριφορών, οφείλουν να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Στον Δήμο Ηρακλείου, είμαστε πάντα δίπλα στις κακοποιημένες γυναίκες. Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών, προσφέρει, μαζί με την παραμονή σε έναν ασφαλή χώρο, ψυχολογική και συμβουλευτική βοήθεια στις γυναίκες και στα ανήλικα παιδιά τους, που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία. Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ), με στοχευμένες δράσεις, αποσκοπεί στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, στην εξάλειψη των στερεοτύπων και των ανισοτήτων μεταξύ των φύλων.
Κάθε γυναίκα, έχει δικαίωμα να ζει, να εργάζεται, να κυκλοφορεί, με απόλυτη ασφάλεια, πάντα και παντού. Υποχρέωση και καθήκον μας να μην επιτρέπουμε περιστατικά βίας. Καμιά γυναίκα δεν πρέπει να νιώθει μόνη, απροστάτευτη, ανήμπορη, απέναντι σε κακοποιητικές συμπεριφορές.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παπούρα: Ωμή και άμεση κυβερνητική παρέμβαση καταγγέλλουν...

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΕΑ για την κάθοδο του πρωθυπουργού...

Ηράκλειο : Ο Λευτέρης Αυγενάκης στα Εγκαίνια...

Στα εγκαίνια και στην Ονοματοδοσία του Ξενώνα «Βιργινία Μανασάκη»...

Παπούρα: Ωμή και άμεση κυβερνητική παρέμβαση καταγγέλλουν...

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΕΑ για την κάθοδο του πρωθυπουργού...

Ηράκλειο : Ο Λευτέρης Αυγενάκης στα Εγκαίνια...

Στα εγκαίνια και στην Ονοματοδοσία του Ξενώνα «Βιργινία Μανασάκη»...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...

Παπούρα: Ωμή και άμεση κυβερνητική παρέμβαση καταγγέλλουν οι αρχαιολόγοι

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΕΑ για την κάθοδο του πρωθυπουργού...

Νέα Πέραμος: Τραύματα από πυροβόλο όπλο φέρει η σορός του άνδρα που εντοπίστηκε σε ρέμα

Εκτιμάται πως ανήκει σε 27χρονο αγνοούμενο. Ένα θρίλερ βρίσκεται σε...

Έρχεται απεργία και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για το δυστύχημα στη «Βιολάντα»

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00...