Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη συναυλία αλληλεγγύης για τη ΛΑΡΚΟ

Ημερομηνία:

Είμαστε σήμερα εδώ, γιατί είναι η περίοδος που πρέπει να εκφραστεί όσο πιο μαζικά και δυναμικά γίνεται η αλληλεγγύη μας προς τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Η ΛΑΡΚΟ πρέπει και μπορεί να ανοίξει. Πρέπει να σταματήσει αυτή η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για τους εργαζόμενους. Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να λειτουργήσει με όλους τους εργαζόμενους στις θέσεις εργασίας τους, με πλήρη εργασιακά και άλλα δικαιώματα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά μετά την Σύνοδο της Πράγας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε:

«Ανησυχούμε περισσότερο μετά τη Σύνοδο της Πράγας. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δείξει καμία εμπιστοσύνη σε όλους όσους η ελληνική κυβέρνηση βαφτίζει συμμάχους και εγγυητές της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή όπως είναι η ΕΕ, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ. Όλοι αυτοί για τα δικά τους συμφέροντα παζαρεύουν με την τούρκικη κυβέρνηση και ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για τους λαούς της περιοχής για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Και βεβαίως ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη στους διάφορους ψευτολεονταρισμούς αλλά ούτε και στα λόγια εφησυχασμού, που δεν δημιουργούν προϋποθέσεις για την υπεράσπιση των πραγματικών συμφερόντων του ελληνικού λαού, των γειτονικών λαών και βεβαίως των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Οι λαοί θέλουν να ζήσουν ειρηνικά, φιλικά, με ευημερία.»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αποχώρηση Μπεκίρη από το γραφείο του πρωθυπουργού...

Την απόφασή του να απέχει προσωρινά από τα καθήκοντα...

Το αποτύπωμα και η παρακαταθήκη της Φώφης...

Φώφη Γεννηματά: Σημασία έχει να θυμόμαστε πώς έζησε Σημασία έχει...

Αποχώρηση Μπεκίρη από το γραφείο του πρωθυπουργού...

Την απόφασή του να απέχει προσωρινά από τα καθήκοντα...

Το αποτύπωμα και η παρακαταθήκη της Φώφης...

Φώφη Γεννηματά: Σημασία έχει να θυμόμαστε πώς έζησε Σημασία έχει...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Hearth Summit Aegean: Τουρισμός και νησιωτικότητα – Πέντε λύσεις που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των νησιών

Τουρισμός και νησιωτικότητα, λύσεις που μπορούν να αλλάξουν το...

Μακροζωία: Η αγωνία του γήρατος και η απάντηση της επιστήμης

Βιώνουμε την επανάσταση της ιατρικής, της τεχνολογίας και των...

BasketGate: Στη φυλακή ο Ηλίας Κορομηλάς – Με βραχιολάκι Τσαρούχα και Πηλοΐδης

Στην απολογία του ο πρώην διαιτητής υποστήριξε πως ο...

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ: Ήθελε να ζήσει ως το 1966… αλλά δεν πρόλαβε

Ήταν πρωί της 26ης Οκτωβρίου του 1957. Ο Νίκος...