Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα Στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου

Ημερομηνία:

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τα 80 χρόνια της επετείου της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου. Μία μεγάλη αντιστασιακή ενέργεια που έγινε από το αντιστασιακό κίνημα του ελληνικού λαού κατά των δυνάμεων κατοχής, από όπου ξεκίνησε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, μέσα κυρίως από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ για τη λευτεριά και την προκοπή του τόπου και του λαού μας.
Ο ελληνικός λαός δεν χρωστάει τίποτα και σε κανέναν, άλλοι του χρωστάνε. Το γερμανικό κράτος τού χρωστάει τις αποζημιώσεις, τις επανορθώσεις από τις καταστροφές και τη βία τότε την περίοδο της κατοχής στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το βρετανικό κράτος χρωστάει για τις συνέπειες και τις καταστροφές που έφερε το Δεκέμβρη του ’44 και στη συνέχεια, μας χρωστάει να επιστρέψει αυτά που έκλεψε, τα μάρμαρα του Παρθενώνα επίσης. Το αμερικάνικο κράτος «χρωστάει» στον ελληνικό λαό για τις επεμβάσεις στην περιοχή, στη χώρα μας, για το βρώμικο ρόλο που έπαιξε στο Κυπριακό, για το ότι έχει γεμίσει σήμερα με στρατόπεδα, με βάσεις θανάτου όλη τη χώρα με τη σύμφωνη γνώμη και την υπογραφή όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων.
Ο αγώνας συνεχίζεται, το μήνυμα είναι αντίσταση, ενότητα, αντεπίθεση για να δικαιωθούν τελικά τα οράματα του ελληνικού λαού και του αντιστασιακού κινήματος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μητσοτάκης: «Το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μπορεί...

Στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση της εβδομάδας προχώρησε ο Κυριάκος...

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η αναφορά στο τουρκολιβυκό...

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε χάρτη επί του οποίου αποτυπώνονται τόσο...

Μητσοτάκης: «Το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μπορεί...

Στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση της εβδομάδας προχώρησε ο Κυριάκος...

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Η αναφορά στο τουρκολιβυκό...

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε χάρτη επί του οποίου αποτυπώνονται τόσο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τηλεργασία από τα βουνά: Eπιδότηση 90% του μισθού για έναν χρόνο

Επιδότηση 90% του μισθού και των εισφορών για ένα...

Τέλη κυκλοφορίας 2027: Έως 31 Δεκεμβρίου η πληρωμή – Τι ισχύει για τις καθυστερήσεις

Μεγάλη προσοχή με τις καθυστερήσεις γιατί κοστίζουν και μάλιστα...

Κρήτη: Τέλος η αντιπυρική περίοδος, όχι όμως και η ευθύνη – «Καμπανάκι» από την Πυροσβεστική

Από 1η Νοεμβρίου επιτρέπεται η καύση γεωργικών υπολλειμμάτων υπό...