Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα Για τη συμπλήρωση ενός χρόνου γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ

Ημερομηνία:

Σήμερα, έναν χρόνο από την έναρξη της γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, το πρόσχημα της επίθεσης της Χαμάς έχει πλέον καταρρεύσει.

Πάνω από 40.000 νεκροί Παλαιστίνιοι, χιλιάδες ακόμα στον Λίβανο, ισοπεδωμένες πόλεις και ξεριζωμένοι. Το κράτος του Ισραήλ, που κατέχει εδώ και δεκαετίες παράνομα τα εδάφη της Παλαιστίνης, αλλά και εδάφη της Συρίας και του Λιβάνου, αιματοκυλά πλέον ολόκληρη τη Μέση Ανατολή με τις πλάτες των ΝΑΤΟϊκών συμμάχων του. Θύμα αυτής της πολιτικής συνεχίζει να γίνεται και ο ίδιος ο λαός του Ισραήλ, όπως και έγινε και πριν έναν χρόνο.

Το ΚΚΕ σταθερά προβάλλει με συνέπεια τις θέσεις του. Τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα να σταματήσουν να παίζουν το ρόλο “Πόντιου Πιλάτου”.

Καλούμε τον ελληνικό λαό, τη νεολαία και τους φορείς του κινήματος να οργανώσουν την πάλη τους:
– Εδώ και τώρα να πάψει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.
– Να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής.
– Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να στέλνει φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα, πυροβολαρχίες στη Σαουδική Αραβία, να παραχωρεί ελληνικό έδαφος και στρατιωτικές βάσεις για να συνεχίζεται η γενοκτονία και η αιματοχυσία των λαών της περιοχής.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κ. Πιερρακάκης για την Έκθεση του ΔΝΤ...

“Η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς...

Το παιχνίδι ξεκινά εκτός παρκέ στο Allwyn...

Η καρδιά του γυναικείου μπάσκετ χτυπά στην Καβάλα, από...

Κ. Πιερρακάκης για την Έκθεση του ΔΝΤ...

“Η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς...

Το παιχνίδι ξεκινά εκτός παρκέ στο Allwyn...

Η καρδιά του γυναικείου μπάσκετ χτυπά στην Καβάλα, από...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το Ιράν απάντησε επίσημα στο σχέδιο 15 σημείων του Τραμπ

Το Ιράν απάντησε επίσημα στο σχέδιο 15 σημείων του...

Δήμος Πλατανιά:Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

“Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στον...

Βορίζια: Ανώνυμο e-mail και καταθέσεις βάζουν νέο πρόσωπο στο «κάδρο» του μακελειού

«Ήμουν στο σπίτι της γιαγιάς μου» ισχυρίζεται ο 30χρονος,...