Δήλωση Λευτέρη Αυγενάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού

Ημερομηνία:

ΔΗΛΩΣΗ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Αυγενάκης: Η εξαιρετική ποιότητα του κρητικού κρασιού είναι εκείνη που το ξεχωρίζει και το καθιστά ισχυρό ανταγωνιστή στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού, Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ο Βουλευτής Ηρακλείου και πρώην Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης επισκέφθηκε το Οινοποιείο Πατεριανάκη στις Μελέσσες και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού γιορτάζουμε την τέχνη του κρασιού, αναδεικνύοντας την ιστορία και τις παραδόσεις του. Σήμερα τιμούμε τη σύνδεση του οινοτουρισμού με τον πολιτισμό και τη φύση, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά του κρασιού μέσα από την προσωπική εμπειρία των αμπελώνων και των οινοποιείων.

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια παρατηρούμε ότι τα τελευταία χρόνια ότι οι Κρητικοί οινοποιοί έχουν κάνει άλματα στον τομέα τους και το νησί μας, πλέον, αποτελεί μια ενεργή και δυναμική περιοχή οινοπαραγωγής με ευρεία αναγνωρισιμότητα εντός κι εκτός Ελλάδας! Η εξαιρετική ποιότητα του κρητικού κρασιού είναι εκείνη που το ξεχωρίζει και το καθιστά ισχυρό ανταγωνιστή στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά.

Η μοναδικότητα των ντόπιων ποικιλιών σταφυλιού και η βαθιά σχέση των Κρητικών με τη γη τους, δημιουργούν συνθήκες για την ανάπτυξη ενός ιδιαίτερου «οινικού προορισμού». Με τον αμπελώνα της Κρήτης να αποτελεί πολιτιστικό και φυσικό θησαυρό, οι τοπικοί παραγωγοί επενδύουν στην εμπειρία του οινοτουρισμού, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα κτήματα, να γευτούν τα εκλεκτά κρασιά και να ζήσουν την αυθεντικότητα της κρητικής παράδοσης.

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλους εκείνους που, με μεράκι και αφοσίωση, συμβάλλουν στην ανάπτυξη του οινοτουρισμού και στην ανάδειξη της κρητικής κληρονομιάς μέσα από τη δημιουργία ποιοτικών κρασιών.

Ευχαριστούμε θερμά τους οινοπαραγωγούς μας για την αδιάκοπη προσπάθειά τους και συνεχίζουμε να στηρίζουμε το έργο τους, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα μέλλον ακόμη πιο δυναμικό και ελπιδοφόρο για τον κρητικό αμπελώνα και την οινοπαραγωγή».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χειροβομβίδα του 1967 σκότωσε τον 19χρονο Ραφαήλ...

Η χειροβομβίδα που προκάλεσε τον θάνατο του 19χρονου Ραφαήλ...

Ανακοίνωση Κ. Σπυριδάκη για τις Συγκρούσεις των...

Υπάρχουν εικόνες που δεν είναι απλώς ειδήσεις. Είναι αποκαλύψεις....

Χειροβομβίδα του 1967 σκότωσε τον 19χρονο Ραφαήλ...

Η χειροβομβίδα που προκάλεσε τον θάνατο του 19χρονου Ραφαήλ...

Ανακοίνωση Κ. Σπυριδάκη για τις Συγκρούσεις των...

Υπάρχουν εικόνες που δεν είναι απλώς ειδήσεις. Είναι αποκαλύψεις....
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ανακοίνωση Κ. Σπυριδάκη για τις Συγκρούσεις των ΜΑΤ με τα Μπλόκα των Αγροτών

Υπάρχουν εικόνες που δεν είναι απλώς ειδήσεις. Είναι αποκαλύψεις....

1 Δεκεμβρίου : Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: 526 νέες διαγνώσεις HIV...

1 Δεκεμβρίου : 112 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Την 1η Δεκεμβρίου του 1913 η Κρήτη ενσωματώθηκε και...