Δήλωση του Μ. Συντυχάκη,με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

Δήλωση του Μ. Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και περιφερειακού σύμβουλου Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, ο Μ. Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821, που αποτελεί κομβικής σημασίας γεγονός στην Ιστορία του τόπου μας, είναι πηγή γνώσης και έμπνευσης από τους αγώνες του λαού μας. Το διαχρονικό συμπέρασμα που προκύπτει και από την Επανάσταση του 1821 είναι ότι τίποτα δεν καταργείται, όσο σάπιο κι αν είναι, χωρίς την ταξική πάλη, που οδηγεί τις κοινωνίες να τραβούν προς τα μπρος.
Τίποτα δεν αλλάζει προς την κατεύθυνση της κοινωνικής προόδου, αν ο λαός δεν πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Το κάλεσμα της εποχής μας, των καιρών μας, είναι να δυναμώσουμε τον αγώνα και την πάλη για τη ζωή που μας αξίζει και έχουμε ανάγκη, να ανοίξει ο δρόμος της πολιτικής διεξόδου, του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, για να ζούμε «στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων…».»

Τα σχόλια είναι κλειστά.