Δήλωση του Μανώλη Συντυχάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, ο Μ. Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βία κάθε μορφής κατά των γυναικών και παλεύει για όλες τις σύγχρονες ανάγκες στη μόρφωση, την εργασία, τη ζωή, για όλες τις οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις, ώστε η κάθε γυναίκα να είναι χειραφετημένη και ανεξάρτητη.
Πρωταγωνιστεί καθημερινά στον αγώνα για μέτρα ολόπλευρης προστασίας από το κράτος, με οικονομική, κοινωνική στήριξη των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους. Για τη λειτουργία δομών για πρόληψη και υποστήριξη των κακοποιημένων γυναικών, με γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς εμπλοκή ΜΚΟ.
Δεν συμβιβαζόμαστε με την «κανονικότητα» της βίας, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας, με τη δυσωδία, τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος που γεννά τη βία κάθε μορφής. Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής της γυναικείας ανισοτιμίας και της πολύμορφης βίας. Πολεμάμε το σύστημα που γεννά την αιτία! Καλούμε όλες και όλους που οργίζονται, αγανακτούν µε τα αποτρόπαια και φρικιαστικά εγκλήματα κατά των γυναικών, των παιδιών, να τολμήσουν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ το μεγάλο βήμα στο μέλλον! Για να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό, της κοινωνίας όπου μπαίνουν οι βάσεις για την ισοτιμία της γυναίκας, την απελευθέρωσή της από κάθε κοινωνική καταπίεση.».

Τα σχόλια είναι κλειστά.