Δήλωση του Μανώλη Συντυχάκη για την Παγκόσμια Ημέρα του νοσηλευτή

Ημερομηνία:

Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή:
«Η Παγκόσμια Ημέρα της Νοσηλεύτριας και του Νοσηλευτή βρίσκει τους νοσηλευτές στα νοσοκομεία, τα ιδρύματα Πρόνοιας, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, τις ιδιωτικές κλινικές, τσακισμένους, με κουτσουρεμένα δικαιώματα, με χιλιάδες ημέρες οφειλόμενων ρεπό και αδειών, με απλήρωτα δεδουλευμένα, με εργασιακές σχέσεις σύγχρονης σκλαβιάς. Έχουν προηγηθεί 3 χρόνια πανδημίας που η εντατικοποίηση της δουλειάς χτύπησε κόκκινο, που πολλοί νοσηλευτές έχασαν την ζωή τους παλεύοντας χωρίς όπλα σε ένα υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας ή σε έναν φοβερά πριμοδοτημένο με κρατικό χρήμα, ιδιωτικό τομέα υγείας. Άλλο ένα παράδειγμα όπου τα κέρδη τους ήρθαν σε πρώτη προτεραιότητα ακόμα και αν αυτό σήμαινε να θυσιαστούν ζωές, ασθενών και υγειονομικών.
Η ημέρα αυτή βρίσκει το δημόσιο σύστημα υγείας με πάνω από 20.000 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτών και νοσηλευτριών, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι νοσηλευτές και άλλοι τόσοι συμβασιούχοι που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης. Χιλιάδες μόνιμοι νοσηλευτές δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια σε συνθήκες γαλέρας. Με τις επαγγελματικές ασθένειες και τα ατυχήματα να πολλαπλασιάζονται, όσο εντατικοποιείται η εργασία και με τα μέτρα υγείας και ασφάλειας να απουσιάζουν.
Ο μεμονωμένος προσωπικός αγώνας που δίνει κάθε υγειονομικός να βγει η βάρδια χωρίς απώλειες, να δώσει λύση στα τεράστια προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που εξετάζονται ή περιθάλπονται στις δομές υγείας, βρίσκει τοίχο, όσο δεν ενώνεται με το συλλογικό οργανωμένο αγώνα ενάντια στον κοινό εχθρό -τους μονοπωλιακούς ομίλους και τους καπιταλιστές- όταν δεν αξιοποιεί και την ψήφο του για να πει δυνατά ότι δεν πάει άλλο. Να εναντιωθεί και να καταδικάσει όλα τα Κόμματα που κυβέρνησαν έως τώρα, αλλά και αυτά που δηλώνουν πρόθυμα να συνεργαστούν μαζί τους και έχουν ευθύνη για την κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας. Έχουν όλοι ανεξαιρέτως βάλει το λιθαράκι τους στη δημιουργία του νοσοκομείου – επιχείρηση με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας των νοσηλευτών, την επέκταση της μερικής απασχόλησης, άνοιγμα του δρόμου για την κατάργηση της μονιμότητας, απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση δωρεάν υπηρεσιών υγείας.
Μπροστά σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, που έχουν φτιάξει για υγειονομικούς και ασθενείς, οι νοσηλεύτριες και οι νοσηλευτές της χώρας μας πρέπει να αξιοποιήσουν την πείρα τους από τον καθημερινό ατομικό αγώνα που δίνουν αλλά και το συλλογικό αγώνα μαζί με τα σωματεία τους, μέσα από την οποία δικαιώνεται το σύνθημα του ΚΚΕ: Μόνοι τους και όλοι μας!
Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες της χώρας μας έχουν κάθε συμφέρον να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ και στις εκλογές για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή τους και μέσα στη Βουλή».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Φόδελε...

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ, λίγο πριν από τον κόμβο του...

«Σφίγγει ο κλοιός» στα Βορίζια: Συνελήφθη 51χρονος...

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας 51χρονος στη Μεσαρά,...

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Φόδελε...

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ, λίγο πριν από τον κόμβο του...

«Σφίγγει ο κλοιός» στα Βορίζια: Συνελήφθη 51χρονος...

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας 51χρονος στη Μεσαρά,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στεγαστική κρίση: Στο πατρικό μέχρι τα 31 οι νέοι στην Ελλάδα

Η δεύτερη υψηλότερη ηλικία στην ΕΕ, σύμφωνα με τη...

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα

Εντατικοί έλεγχοι για οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με...

Πώς βοηθάμε το παιδί στη μελέτη χωρίς να αναλαμβάνουμε εμείς τα μαθήματά του

Η επιθυμία αυτή είναι καλοδεχούμενη, όμως υπάρχει μία λεπτή...

Προσωπικός Βοηθός: Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σε λειτουργία τίθεται η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Προσωπικός...