Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη για την επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

Επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου που δόθηκε για το μεταναστευτικό στην Περιφέρεια Κρήτης από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη.

Στο τέλος της συνέντευξης οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης για το θέμα της δημόσιας υγείας στο νησί και την πληροφορία ότι υπήρξε επικοινωνία με τον Υπουργό με αφορμή τις καταγραφόμενες ελλείψεις σε προσωπικό.

«Ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά το νησί μας είναι οι δομές δημόσιας υγείας. Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει πάρει επανειλημμένως ομόφωνες αποφάσεις για τη στήριξη της δημόσιας υγείας. Από την πλευρά τη δική μας αποδείξαμε πως στηρίζουμε κατά την πανδημία όταν ενισχύσαμε με γιατρούς και νοσηλευτές (530 άτομα) όλες τις δομές υγείας και με εξοπλισμό στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας. Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι η ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε εάν υπάρχει αυτό το πρόβλημα με την υποστελέχωση, ειδικά από τους γιατρούς και νοσηλευτές και να έχουμε μια ουσιαστική διάλυση του συστήματος του ΕΣΥ. Πρέπει λοιπόν από πλευράς της κυβέρνησης να δοθούν τα κίνητρα για να μπορούν να παραμένουν εδώ οι γιατροί και οι νοσηλευτές και να δουλέψουν στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Έχω επικοινωνήσει με τον Υπουργό και πρέπει να σας πω ότι και με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου είχαμε θέσει όλα τα θέματα στον κύριο Χρυσοχοΐδη και σήμερα επικοινώνησα με τον κύριο Γεωργιάδη. Το πρόβλημα είναι ότι βγαίνουν προκηρύξεις και δεν υπάρχουν ειδικά οι αναισθησιολόγοι για να μπορούν να λυθούν τα προβλήματα. Πρέπει λοιπόν να δοθούν τα κίνητρα, τα οικονομικά ή όποια άλλη λύση βρει αρμόδιο υπουργείο για να μπορούμε να πούμε πως η Κρήτη έχει αυτά τα νοσοκομεία τα οποία υποστηρίζουν τον πολίτη, ο οποίος δεν μπορεί να πάει σε ιδιωτικά – χωρίς να σημαίνει αυτό ότι είμαστε εναντίον των ιδιωτικών νοσοκομείων ή ιατρείων. Όμως, πρέπει να υπάρξει η στήριξη της δημόσιας υγείας. Αυτή είναι η θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αυτή υποστηρίζουμε διαχρονικά και θεωρώ ότι και με τις πιέσεις όλων μας πρέπει να δοθούν κάποιες λύσεις. Πρέπει να δοθούν τα κίνητρα για να παραμένουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας», δήλωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.