Δήλωση συμπαράστασης του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης στους κτηνοτρόφους και τους αγρότες της Κρήτης

Ημερομηνία:

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Κρήτης εκφράζει τη στήριξή του στα αιτήματα των κτηνοτρόφων και αγροτών της Κρήτης, οι οποίοι κινητοποιούνται επιδιώκοντας την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων, Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης, Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης, Ρεθύμνης Γιώργος Γιακουμάκης και Χανίων Αντώνης Ροκάκης δήλωσαν την απόλυτη συμπαράστασή τους, κατανοώντας τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί. Ζητήματα, όπως το αυξανόμενο κόστος παραγωγής, η μείωση των επιδοτήσεων, οι χαμηλές τιμές στο γάλα, το λάδι και τα υπόλοιπα προϊόντα, καθώς και η απουσία στρατηγικού σχεδιασμού για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, έχουν προκαλέσει σοβαρή κρίση στον κλάδο.

«Είναι αυτονόητο ότι είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων της παραγωγής, καθώς όσο ο πρωτογενής τομέας της Κρήτης είναι σε κίνδυνο, τόσο απειλείται και η ευρύτερη οικονομική και κοινωνική ευημερία του νησιού. Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τη βάση της οικονομίας μας, ενώ παράλληλα συνδέεται άρρηκτα με την παράδοση, τον πολιτισμό και την ποιότητα των προϊόντων που προβάλλουν την Κρήτη διεθνώς.» επισήμαναν.

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Κρήτης

Λασιθίου, Θωμάς Χαριτάκης
Ηρακλείου, Βαγγέλης Καρκανάκης
Ρεθύμνης, Γιώργος Γιακουμάκης
Χανίων, Αντώνης Ροκάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ρεθύμνης:Πρόγραμμα φυτοπροστασίας των φοινίκων της παραλιακής...

ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Σε εξέλιξη βρίσκεται το...

Θύμα απάτης 55χρονος στη Γόρτυνα: Τον εξαπάτησαν...

Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης ερευνούν οι Αρχές στο Ηράκλειο,...

Δήμος Ρεθύμνης:Πρόγραμμα φυτοπροστασίας των φοινίκων της παραλιακής...

ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Σε εξέλιξη βρίσκεται το...

Θύμα απάτης 55χρονος στη Γόρτυνα: Τον εξαπάτησαν...

Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης ερευνούν οι Αρχές στο Ηράκλειο,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Ρεθύμνης:Πρόγραμμα φυτοπροστασίας των φοινίκων της παραλιακής υλοποιεί η Δνση Περιβάλλοντος

ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Σε εξέλιξη βρίσκεται το...

Ηράκλειο: Στο ΦΕΚ η απόφαση για τη νέα δομή προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών

Δωρεάν παραχώρηση ακινήτου για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών...