Δήλωση συμπαράστασης του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης στους κτηνοτρόφους και τους αγρότες της Κρήτης

Ημερομηνία:

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Κρήτης εκφράζει τη στήριξή του στα αιτήματα των κτηνοτρόφων και αγροτών της Κρήτης, οι οποίοι κινητοποιούνται επιδιώκοντας την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων, Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης, Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης, Ρεθύμνης Γιώργος Γιακουμάκης και Χανίων Αντώνης Ροκάκης δήλωσαν την απόλυτη συμπαράστασή τους, κατανοώντας τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί. Ζητήματα, όπως το αυξανόμενο κόστος παραγωγής, η μείωση των επιδοτήσεων, οι χαμηλές τιμές στο γάλα, το λάδι και τα υπόλοιπα προϊόντα, καθώς και η απουσία στρατηγικού σχεδιασμού για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, έχουν προκαλέσει σοβαρή κρίση στον κλάδο.

«Είναι αυτονόητο ότι είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων της παραγωγής, καθώς όσο ο πρωτογενής τομέας της Κρήτης είναι σε κίνδυνο, τόσο απειλείται και η ευρύτερη οικονομική και κοινωνική ευημερία του νησιού. Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τη βάση της οικονομίας μας, ενώ παράλληλα συνδέεται άρρηκτα με την παράδοση, τον πολιτισμό και την ποιότητα των προϊόντων που προβάλλουν την Κρήτη διεθνώς.» επισήμαναν.

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Κρήτης

Λασιθίου, Θωμάς Χαριτάκης
Ηρακλείου, Βαγγέλης Καρκανάκης
Ρεθύμνης, Γιώργος Γιακουμάκης
Χανίων, Αντώνης Ροκάκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Σύλληψη γυναίκας με -6.426- γραμμάρια ξηρού ανθού...

Συνελήφθη ημεδαπή κατηγορούμενη για κατοχή και διάθεση προϊόντων κάνναβης...

Dance World Cup Greece & Cyprus 2026/2027:...

Στον στεγασμένο χώρο της Μαρίνας Αγίου Νικολάου συνεχίζεται η...

Χανιά:Σύλληψη γυναίκας με -6.426- γραμμάρια ξηρού ανθού...

Συνελήφθη ημεδαπή κατηγορούμενη για κατοχή και διάθεση προϊόντων κάνναβης...

Dance World Cup Greece & Cyprus 2026/2027:...

Στον στεγασμένο χώρο της Μαρίνας Αγίου Νικολάου συνεχίζεται η...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μονή Σινά: Υπογράφεται η συμφωνία με την Αίγυπτο – Η ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου Συμεών

Σε τροχιά οριστικής διευθέτησης μπαίνουν οι πολυετείς δικαστικές εκκρεμότητες...

Χανιά:Σύλληψη γυναίκας με -6.426- γραμμάρια ξηρού ανθού κάνναβης, σχεδόν -147,5- γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη

Συνελήφθη ημεδαπή κατηγορούμενη για κατοχή και διάθεση προϊόντων κάνναβης...