Δήλωση του Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη

«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε έναν σπουδαίο Έλληνα τον Μίκη Θεοδωράκη. Ωστόσο, η θλίψη από την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη έρχεται ως ένα μόνο σκέλος των πολυπλεύρων συναισθημάτων που αναδύονται σε όλους τους Έλληνες αναλογιζόμενοι την πληθωρική και καθηλωτική συνεισφορά του σε κάθε έκφανση της δημοσίας παρουσίας του.

Το ουσιαστικότερο κατευόδιο και η ευθύνη μας απέναντι στην πορεία αυτής της λαμπρής προσωπικότητας είναι να μετουσιώσουμε σε πράξη τις σκέψεις του για την ελευθέρια. Άλλωστε όπως εύστοχα είχε γράψει «Ελευθερία είναι η Ευθύνη. Είναι να είσαι υπεύθυνος. Ελευθερία είναι το δικαίωμα να είμαι υπεύθυνος κάθε στιγμή, σε κάθε περίπτωση. Ελευθερία είναι το Χρέος».
Ο Μίκης δεν διάλεξε ποτέ τον εύκολό η τον σύντομο δρόμο και σε κάθε του επιλογή κατευθύνθηκε από την αέναη ψυχική του σύνδεση με την ευθύνη απέναντι στη χώρα. Σε όλες τις κρίσιμες συγκυρίες, έβαλε πάντα τον εαυτό του μπροστά χωρίς να διστάσει ούτε στιγμή να τσαλακωθεί και να υπερβεί γραμμές και αγκυλώσεις που δεν ήταν σε θέση να συγκρατήσουν την ορμή του για να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για το μέλλον του τόπου μας.

Ήταν ένας ατρόμητος αγωνιστής, ένα σύμβολο θάρρους και μία γνησία δημιουργική δύναμη που μετουσίωσε τα βιώματα του σε εθνική συνείδηση και πέρασε στην αιωνιότητα αφού κατάφερε να αφήσει ως οικουμενική παρακαταθήκη αλήθειες και συναισθήματα σε οποίον άκουσε τις μουσικές του συνθέσεις.
Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και στους οικείους του».

Τα σχόλια είναι κλειστά.