Δημ. Γόρτυνας: Αξιοποιούνται δύο χώροι πολιτισμού, στο Δούλι και το Βαλή

Δημ. Γόρτυνας: Αξιοποιούνται δύο χώροι πολιτισμού, στο Δούλι και το Βαλή. Την αξιοποίηση δύο χώρων πολιτισμού και εκδηλώσεων…

Την αξιοποίηση δύο χώρων πολιτισμού και εκδηλώσεων επέτυχε η δημοτική αρχή του Δήμου Γόρτυνας καθώς εξασφάλισε συνολική χρηματοδότηση 94.000 ευρώ για την αποπεράτωση και τον εξοπλισμό.

Πρόκειται για τη δημοτική αίθουσα εκδηλώσεων στον οικισμό Δούλι με προϋπολογισμό 46.000 ευρώ και την αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Βαλή στις Γκαγκάλες με προϋπολογισμό 48.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε καθώς τα δύο έργα εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα οι τεχνικές εργασίες στην αίθουσα του Δουλίου εντάχθηκαν στον φάκελο «Κατασκευή κτιριακών και λοιπών εγκαταστάσεων – διαμόρφωση και ανάδειξη κοινοχρήστων χώρων». Ενώ ο εξοπλισμός της ίδιας αίθουσας χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Έργα υποδομής – αντιπλημμυρικά έργα – αποκαταστάσεις ζημιών του οδικού δικτύου Περιφέρειας Κρήτης».

Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο θα γίνουν επιστρώσεις δαπέδων εντός και εκτός της αίθουσας, θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα στον εξωτερικό χώρο ενώ θα κατασκευαστούν εντοιχισμένα ερμάρια. Τέλος, η αίθουσα θα εξοπλιστεί με τραπεζοκαθίσματα και θα εξωραϊστεί με φωτιστικά, κουρτίνες κλπ.

Αντίστοιχα, το έργο «αναβάθμιση κτιρίου – αύλειου χώρου αίθουσας πολιτιστικού συλλόγου Βαλή της κοινότητας Γκαγκαλών» χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Διαμορφώσεις – κατασκευές – συντηρήσεις υποδομών σε κοινόχρηστους και αθλητικούς χώρους» της Περιφέρειας Κρήτης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.