Δήμαρχος Ανωγείων: «Πρέπει να δούμε κατάματα τις παθογένειες και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες»

"TΑ ΑΝΩΓΕΙΑ ΘΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΟΥΣ"

Δήμαρχος Ανωγείων: «Πρέπει να δούμε κατάματα τις παθογένειες και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες»

Έκδηλη είναι η αγωνία της τοπικής κοινωνίας στα Ανώγεια μετά την τραγωδία της φονικής συμπλοκής του περασμένου Σαββάτου.

Στο επίκεντρο για τους τοπικούς φορείς τίθεται το μείζον ζήτημα της διατήρησης της ψυχραιμίας μέσα στα Ανώγεια, η αποφυγή της βεντέτας μεταξύ των δύο οικογενειών αλλά και η προσπάθεια για την αποφυγή αντίστοιχων περιστατικών στο μέλλον.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι οι αποκλειστικές δηλώσεις του Δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη στο rethemnosnews.gr αλλά και οι ανακοινώσεις του πολιτιστικού συλλόγου Ανωγείων και των αποφοίτων του Σταυράκειου Γυμνασίου – Λυκείου Ανωγείων.

«Το διπλό φονικό του περασμένου Σαββάτου είναι μια ασύλληπτη τραγωδία» δήλωσε στο rethemnosnews.gr ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Δύο οικογένειες θρηνούν τους ανθρώπους τους και αυτό δεν αλλάζει, ότι και αν πούμε σήμερα. Σαν δήμος και σαν κοινωνία θα ήμαστε στο πλευρό εκείνων που μένουν πίσω με την ευχή ο πόνος τους, να είναι ο τελευταίος άδικος πόνος που θα νιώσει το χωριό μας.»

Για τον δήμαρχο η αγωνία δεν είναι μόνο το δύσκολο παρόν αλλά και το μέλλον. Ο ίδιος «ξεδίπλωσε» τις σκέψεις του λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τα σημεία που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι δύο. Το πρώτο είναι ότι θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην κοινωνική ηρεμία της περιοχής.

Παράλληλα έχουμε την υποχρέωση, η οποία απορρέει από τους ίδιους τους νεκρούς, ότι θα πρέπει να δούμε κατάματα τις παθογένειες και τα προβλήματα για να μπορέσουμε να αναλάβουμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες.

Όσο με αφορά εμένα, θα βρίσκομαι απέναντι σε κάθε συμπεριφορά που διαστρεβλώνει τις αληθινές αξίες, τις αρχές και τις παραδόσεις του χωριού και ταυτόχρονα θα είμαι δίπλα σε κάθε συντονισμένη προσπάθεια από τις Αρχές για να παταχθεί κάθε μορφή παραβατικότητας με αφετηρία την παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Τα Ανώγεια έχουν αποδείξει στο παρελθόν, ότι αναγεννιούνται από την στάχτη τους. Πιστεύω σε αυτό, θα εργαστώ προς αυτή την κατεύθυνση για να γίνει και τώρα.

Η μακραίωνη ιστορία και το μεγάλο πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής θα αποτελέσουν τα συστατικά που θα μας δώσουν την δύναμη να προχωρήσουμε ενωμένοι.»

Πηγή: Rethemnosnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.