Δήμαρχος Ρεθύμνης: «Επιλέγουμε τη νόμιμη χωροθέτηση των θέσεων στάθμευσης και την ασφαλή κυκλοφορία με ειδική μέριμνα για τα ΑμεΑ και τα μικρά παιδιά»

Ημερομηνία:

Με αφορμή τη χθεσινή δήλωση της επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ρεθύμνης κ. Ρένας Κουτσαλεδάκη ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης θεωρεί σκόπιμο, επιβεβλημένο και κυρίως χρήσιμο για τους δημότες να διευκρινίσει τα εξής:

«Πιστοί στη αναγκαιότητα και στο στόχο της βιώσιμης κινητικότητας την οποία πρεσβεύουμε και υποστηρίζουμε απαρεγκλίτως, μας απασχολεί πρωτίστως η οδική ασφάλεια των δημοτών και κυρίως των παιδιών στις μετακινήσεις τους από το σπίτι στο σχολείο και αντιστρόφως, ένα θέμα το οποίο με νοιάζει ως Δήμαρχο και ως απλό δημότη.

Υιοθετήσαμε και τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια ένα έργο με συγκεκριμένες προδιαγραφές και προϋποθέσεις και με αποκλειστικό στόχο να εξασφαλισθούν οι καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες των μετακινήσεων.

Προφανώς δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι με το οποίο θα ακουμπήσουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα, ώστε να λυθεί αυτομάτως, ακαριαίως και χωρίς κόστος και θυσίες απ’ όλους τους δημότες και τις δημότισσες.

Ο Δήμος δεν απαντά στο πού θα παρκάρουν οι πολίτες, αλλά απαντά στο πώς θα παρασχεθούν οι συνθήκες της ασφαλούς κυκλοφορίας και της νόμιμης στάθμευσης οι οποίες κατατείνουν στην αναβάθμιση της πόλης και στη βελτίωση της καθημερινότητας μας.

Ασφαλώς είναι προτιμότερο να ζούμε σε ένα περιβάλλον με αναπλάσεις και σύγχρονους, λειτουργικούς, δενδροφυτευμένους και όμορφους δρόμους, παρά μέσα σε μια πόλη στην οποία κυριαρχούν το τσιμέντο, η άσφαλτος και η άναρχη στάθμευση.

Πρόκειται σε τελική ανάλυση για ένα έργο του οποίου η δαπάνη είναι μιάμιση φορά μεγαλύτερη από τη χρηματοδότηση που λάβαμε μέσω ΣΑΤΑ για όλο τον Δήμο Ρεθύμνης και υλοποιείται μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίων υποχωρήσεων.
Με ικανοποιεί και μας χαροποιεί ότι αυτό το εκτιμούν και το απολαμβάνουν όλοι οι Ρεθεμνιώτες και οι Ρεθεμνιώτισσες, εκτός από την κυρία Κουτσαλεδάκη.

Δυστυχώς οφείλω να ομολογήσω ότι δεν μπορώ να αντιπαρατεθώ στο πλαίσιο ενός απαραίτητου εποικοδομητικού και δημιουργικού διαλόγου με μια Αντιπολίτευση που αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και της οποίας η εμπειρία με φοβίζει.
Τονίζω επίσης προς πάσα κατεύθυνση ότι με βρίσκει κάθετα αντίθετο η τακτική της παραχάραξης της αλήθειας εκ μέρους της Αντιπολίτευσης με φτηνά επικοινωνιακά τρικ, με αποσπασματικές και απομονωμένες φράσεις και με σκόπιμη αποσιώπηση των συμφραζομένων.

Προφανώς από μια άναρχη και παράνομη στάθμευση επιλέγουμε, ως Δημοτική Αρχή, τη νόμιμη χωροθέτηση των θέσεων στάθμευσης για τα ΑμεΑ και κυρίως την ασφαλή διέλευση των κατοίκων και κυρίως των μαθητών στα σχολεία μας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσα και επαναλαμβάνω ότι οποιαδήποτε άλλη πρόταση ΔΕΝ χρηματοδοτείται από κανένα εθνικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Η κάθε κοινωνία, λοιπόν, επιλέγει ελεύθερα και δημοκρατικά ποιους εμπιστεύεται: εκείνους που ωραιολογούν και αερολογούν ή εκείνους οι οποίοι αποδεδειγμένα σέβονται τα δικαιώματα των πολιτών της».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη:Φοιτητής που αντέγραψε με ΑΙ κόπηκε και...

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπως αποκάλυψε...

Run Greece: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την...

Την Κυριακή 29 Μαρτίου η εκκίνηση. Ξεκίνησαν οι εγγραφές για...

Κρήτη:Φοιτητής που αντέγραψε με ΑΙ κόπηκε και...

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπως αποκάλυψε...

Run Greece: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την...

Την Κυριακή 29 Μαρτίου η εκκίνηση. Ξεκίνησαν οι εγγραφές για...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΣΕΕ: «Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία το μηδένισμα του κοντέρ στο εμπόριο – Οι αριθμοί πλέον «φωνάζουν»

Δεύτερο συνεχόμενο έτος συρρίκνωσης του ισχυρότερου κλάδου και μεγαλύτερου...

Εορτολόγιο 25 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Κρήτη:Φοιτητής που αντέγραψε με ΑΙ κόπηκε και η μητέρα του πήγε να ζητήσει «τα ρέστα» από τον καθηγητή

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπως αποκάλυψε...

Πανελλαδική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου: Ποιοι συμμετέχουν

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου, καλώντας...